Campionatul Mondial Anglia Rusia 2018 Vladimir Putin Preliminarii CM 2018

Anunt incredibil! Patru nationale, intre care si cea a Angliei, s-ar putea retrage de la Campionatul Mondial din Rusia. Motivul

Australia, Polonia, Japonia si Anglia se gandesc sa boicoteze Mondialul de la vara - este anuntul soc, de ultima ora, aparut in presa britanica.

SPORT.RO
Data publicarii: Sambata 10 Martie 2018, 17:27
Data actualizarii: Sambata 10 Martie 2018, 17:39

Scandalul otravirii unui presupus spion rus cu o neurotoxina poate duce la retragerea unor tari de la Mondialul de la vara.

In urma cu mai putin de o saptamana, un fost spion rus a fost otravit in Anglia, Salisbury, cu o neurotoxina. Sergei Skripal ar fi fost agent dublu, iar autoritatile engleze ii suspecteaza pe rusi de tentativa de asasinat.

Daily Mail scrie ca scandalul legat de otravirea spionului ar putea avea repercursiuni grave asupra relatiilor dintre Guvernul Britanic si autoritatile ruse. De asemenea, Australia, Polonia si Japonia se situeaza de partea englezilor!

In acest moment, scriu jurnalistii de la Londra, oficialii de rang inalt din Anglia discuta chiar posibila retragere a echipei nationale de la Campionatul Mondial de peste fix 97 de zile!

"Un boicot este cu siguranta una dintre variantele puse pe masa", a spus un oficial, sub protectia anonimatului, pentru The Times.

Englezii intentioneaza sa le ceara si altor tari sa ia aceasta masura, iar printre cei care s-au aratat deja dispusi sa faca asta se numara australienii, polonezii si japonezii.

In cazul in care vor boicota Mondialul de la vara, nationalele situatie de aceasta parte a baricadei vor fi interzise la turneul final din 2022.

Oficialii englezi considera ca Mondialul reprezinta, pe langa spectacolul sportiv, un show de forta al lui Vladimir Putin si tocmai de aceea se gandesc la boicot.

Vladimir Putin si autoritatile ruse au mai fost acuzate de otravirea lui Alexander Litvinenko, in 2006, tot la Londra.

Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!