Tara europeana care interzice definitiv pariurile, dupa ce campioana ei a fost suspendata 10 ani de UEFA

Tara europeana care interzice definitiv pariurile, dupa ce campioana ei a fost suspendata 10 ani de UEFA

Premierul Albaniei anunta ca vrea sa interzica pariurile sportive.

Guvernul albanez vrea sa inchidă, din ianuarie 2019, casele de pariuri, in special cele sportive, masura luata in lupta împotriva crimei organizate si pentru eliminarea problemelor sociale legate de aceste jocuri, scrie AFP.

Este vorba despre o decizie "dureroasa, dar necesara", a afirmat premierul socialist Edi Rama, potrivit caruia de la 1 ianuarie 2019 toate casele de pariuri sportive, care "s-au raspandit precum ciuma", vor fi inchise.

El a afirmat ca mass-media va fi supusa unor sanctiuni severe daca va continua sa publice anunturi privind pariurile sportive.

Legea privind interzicerea pariurilor sportive trebuie votata in urmatoarele saptamani de parlamentul albanez.

Potrivit Ministerului albanez al Finantelor, Albania, una dintre cele mai sarace tari din Europa, are pentru cei 2,8 milioane de locuitori ai sai un numar de 4.200 de case de pariuri sportive.

"Chiar daca aceasta decizie are un impact financiar asupra bugetului de stat, este luata in interesul societatii albaneze", a declarat ministrul adjunct de Interne, Besfort Lamallari.

Potrivit cifrelor oficiale, albanezii cheltuiesc aproximativ 140-150 de milioane de euro pe an la pariuri dar, potrivit presei albaneze, aceasta cifra ar putea ajunge la 400 de milioane de euro, aproape 5% din PIB, luand in considerare pariurile ilegale.

Suspectata ca a trucat 53 de meciuri din 2010, multipla campioana nationala la fotbal a Albaniei, echipa Skenderbeu, este suspendata timp de zece ani din orice competitie europeana, aceasta fiind cea mai dura pedeapsa impusa vreodata de UEFA.

VIDEO PROTVPLUS.RO

De ce sunt persoane pe lista de așteptare care nici după o lună nu au primit serul anti-COVID. Interviu cu Valeriu Gheorghiţă
BRAT
Modifică setările cookies