Ionut Lupescu finlanda - romania Ungaria Nations League

"Dar vecinii noștri din Ungaria!?" Ionuț Lupescu a spus tot ce avea pe suflet

România a remizat vineri seara, la Helsinki, scor 1-1 cu Finlanda, într-o partidă din runda a cincea a grupelor Nations League. 

SPORT.RO
Data publicarii: Sambata 24 Septembrie 2022, 21:05
Data actualizarii: Sambata 24 Septembrie 2022, 21:52

Pentru elevii lui Edi Iordănescu bate vântul retrogradării în ultima serie valorică a competiției UEFA, în timp ce Ungaria, aflată în prima ligă, a învins în deplasare Germania, scor 1-0, printr-un gol înscris de Adam Szalai. 

Formația lui Marco Rossi se află pe primul loc într-o grupă cu Germania, Anglia și Italia. Fostul mare internațional Ionuț Lupescu a comentat situația primei reprezentative în contextul progresului din ultimii ani a fotbalului din țara vecină. 

Lupescu, acid

"Rezultatul din Finlanda e bun pentru ei (n.r. - pentru jucătorii naționalei României), fiindcă nu au pierdut și au putut juca de la egal la egal cu Finlanda. Multă lume era destul de entuziasmată că am jucat ofensiv, că am avut un presing înaintat... (...) dar să nu uităm că cele mai importante ocazii au fost ale Finlandei.

E problema Federației [ce se va întâmpla cu selecționerul]. Sunt unele națiuni mari care au avut și ele proleme. Toate, la vremea respectivă, au avut probleme. Dar s-a făcut, bineînțeles, o anumită strategie. La noi nu există acest lucru de 8 ani de zile. 

Înțeleg că totul la națională depinde de rezultat...dar vecinii noștri din Ungaria sunt cel mai bune exemplu. Acum 10 ani, erau departe de noi, iar acum sunt pe primul loc în acea grupă. Dar acolo s-a construit cu cap, la fel ca în Luxemburg. 

Același lucru trebuie făcut și în România, dar noi n-am vrut să facem acest lucru. Ori n-au fost oameni competenți, ori nu e nevoie de nicio strategie. Vorbesc nu doar de națională, ci de fotbalul românesc, în general”, a declarat Ionuț Lupescu, potrivit Digi Sport. 

  • 74 de meciuri a strâns Lupescu la națională
  • 6 goluri a marcat Lupescu pentru națională
  • 227 de partide a jucat Lupescu în Bundesliga

Pe 26 septembrie au loc ultimele meciuri, România - Bosnia şi Muntenegru - Finlanda. România are nevoie de victorie cu Bosnia şi ca Finlanda să nu câştige la Podgorica pentru a nu încheia pe ultimul loc, care aduce retrogradarea în Liga C.

VIDEO Reacții după Finlanda - România 1-1

Modifică setările cookies