Nationala

„Nu putem să facem o calificare!” Naționala lui Rădoi, fără șanse în preliminariile Mondialului?! Verdictul lui Mircea Sandu

Macedonia de Nord - România se vede în direct pe PRO TV și pe www.sport.ro miercuri, de la 21:45!

Ana-Maria Popescu
Data publicarii: Marti 07 Septembrie 2021, 08:27
Data actualizarii: Marti 07 Septembrie 2021, 08:28

Naționala României se luptă pentru a se califica la Campionatul Mondial din 2022, care se desfășoară în Qatar. „Tricolorii” sunt pe locul al treilea în clasament, după primele cinci meciuri jucate, cu 9 puncte obținute. 

România vine după două victorii consecutive, cu Islanda și Liechtenstein, iar acum mai urmează meciul de pe terenul Macedoniei de Nord, acolo unde jucătorii pregătiți de Mirel Rădoi speră să plece cu maximum de puncte. 

  • Romania

În ciuda faptului că ultimele rezultate ale naționalei au fost pozitive, Mircea Sandu, fostul președinte al Federației Române de Fotbal, nu crede că România va fi prezentă în Qatar, la Campionatul Mondial. Acesta și-a argumentat părerea, dezvăluind de ce crede că România nu are șanse în aceste preliminarii. 

„Nu putem să facem o calificare!”
 

„La ora actuală, nu putem să facem o calificare. Să nu uităm că la meciul cu Islanda, chiar dacă ne-am luat puțin avânt, trebuie să analizăm ca oameni de fotbal. Trebuie să îi încurajăm pe jucători, dar să nu uităm că Islanda a ratat câteva ocazii imense. A apărut Niță de vreo trei ori formidabil. 

Apoi, meciul cu Liechtenstein e doar să îl bifezi și cred că a făcut bine Rădoi că a folosit niște jucători noi pentru a-i odihni pe cei cu care va începe meciul cu Macedonia de Nord. Cu Liechtenstein, cu San Marino, cu Andorra sunt meciuri de antrenament, să mai vezi un jucător, doi. Noi suntem acum din păcate la nivelul Macedonia, Armenia, Albania, puțin sub Ungaria. Nu mai vorbesc de Croația, Serbia, Polonia, chiar și Slovenia, Slovacia și Cehia sunt un pic deasupra noastră”, a spus Mircea Sandu pentru Digi Sport. 

„Echipa națională nu rămâne niciodată fără antrenor!”
 

Tototdată, fostul șef al FRF a comentat și viitorul echipei naționale, în cazul în care Mirel Rădoi își va da demisia, menționând că alternative pentru banca naționalei se vor găsi întotdeauna. 

„Am căzut destul de mult și va trebui să avem puțină răbdare ca antrenorii care sunt la echipele naționale să poată produce ceva cu acești tineri. Se termină contractul, dacă nu vrea să continue, dacă performanțele nu îl recomandă, o să vină altcineva. Niciodată nu o să rămână echipa națională fără antrenor”, a spus Mircea Sandu pentru Digi Sport. 

CITESTE SI

Modifică setările cookies