VIDEO EXCLUSIV „Mutu nu ar fi o variantă bună!” Moldovan, tranșant în cazul alegerii selecționerului: „E nevoie de selecționer cu prestanță!”

Ana-Maria Popescu
Data publicarii: Vineri 21 Ianuarie 2022, 12:11
Data actualizarii: Vineri 21 Ianuarie 2022, 12:21

Federația Română de Fotbal nu a anunțat încă noul selecționer al naționalei României. 

Refuzați de Gheorghe Hagi, Răzvan Lucescu și Dan Petrescu, șefii Federației s-au reorientat către Ladislau Boloni, cu care au purtat discuții încă de la sfârșitul lui decembrie și până în prezent. Condițiile tehnicianului nu au fost pe placul Federației, așa cum nici propunerea venită de la FRF nu l-a mulțumit pe Boloni. 

Cu negocierile blocate, federalii au reactivat pistele Edward Iordănescu și Adrian Mutu, însă fostul antrenor de la FCSB ar fi în pole position pentru a accepta postul. Mai mult, Iordănescu jr. a fost și surprins la sediul Federației zilele trecute, iar Mihai Stoichiță, șeful Comisiei Tehnice, a dezvăluit că urmează să fie anunțat noul selecționer în curând.

Viorel Moldovan: „Mutu nu ar fi o variantă bună! Am spus că e nevoie de selecționer cu prestanță!”

Fostul internațional, Viorel Moldovan, a vorbit despre posibilii selecționeri, iar dintre cei trei, cel mai potrivit îl vede pe Boloni, urmat de Iordănescu jr. Moldovan nu îi dă șanse lui Mutu în prezent din cauza lipsei de experiență, iar în cazul fostului antrenor de la FCSB a sugerat că o posibilă colaborare cu tatăl său, Anghel Iordănescu, ar fi benefică. 

„Am mai spus, Ladislau Boloni ar fi o soluție mai bună, antrenor cu experiență, a mai fost, i-au trecut pe mână fotbaliști tineri care ulterior au confirmat și au ajuns certitudini la nivel mondial. Asta dacă se concretizează, dacă nu, cred eu că și Edi Iordănescu este o opțiune destul de interesantă. 

În momentul de față, eu consider că Mutu nu ar fi fost o variantă bună. În viitor, după ce își va face mâna, va antrena constant și va antrena la echipe de club, nu înseamnă că nu ar putea să fie un antrenor interesant. Pe viitor ar putea, fotbal știe, dar e nevoie și de experiență. 

Eu, încă de la bun început am spus, la echipa națională e nevoie de selecționer cu anumită experiență și anumită prestanță. Normal, să știe și fotbal, cum am făcut referire la Ladislau Boloni, așa putea să fie și Victor Pițurcă, Anghel Iordănescu. 

Edward Iordănescu a confirmat și la nivel de echipe de club în România, are un titlu cu CFR. Ar putea fi un consilier Anghel Iordănescu, la ce experiență are, cât fotbal știe, ar fi un plus”, a declarat Viorel Moldovan la PRO X.  

Când va fi anunțat noul selecționer 

Mihai Stoichiță a dezvăluit recent că noul selecționer al naționalei va fi ales vineri, urmând ca sâmbătă să fie anunțat oficial. 

„Mâine (n.r. – vineri) se va hotărâ şi urmează ca sâmbătă să fie comunicat. Atunci vom ieşi din această situaţie care a stârnit multe controverse în ultima vreme! Noi am încercat să o rezolvăm mai mult pe logica lucrurilor şi mai puţin pe ilogica lucrurilor. 

Logica lucrurilor este că atunci când alegem, să alegem cât mai bine pentru echipa naţională şi pentru cei care o iubesc. Este o responsabilitate mare. Nu putem să facem aventuri. Trebuie să luăm un selecţioner care să ştie să câştige pentru că de antrenat nu este timp. Trebuie să ştii să câştigi şi într-un timp foarte scurt. Cinci zile, maximum, sunt până la primul meci”, a declarat Mihai Stoichiță. 

Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!