Nationala

Ce selecționer își dorește Florin Niță și ce promisiune legată de echipa națională și-a făcut

Titularul postului de portar din formația ”tricolorilor” a fost ales cel mai bun jucător român al anului 2021.

SPORT.RO
Data publicarii: Joi 20 Ianuarie 2022, 13:49
Data actualizarii: Joi 20 Ianuarie 2022, 13:57

Desemnat tricolorul anului după evoluțiile excelente în poarta naționalei României, Florin Niță (34 de ani, Sparta Praga) a vorbit într-un interviu publicat pe site-ul oficial al FRF despre planurile sale de viitor.

”Îmi doresc acest lucru, să joc cu echipa națională la un turneu final… Este promisiunea pe care mi am făcut-o, dar, înainte de toate, îmi doresc să fiu sănătos ca să pot atinge această performanță”, a spus goalkeeper-ul numărul 1 al României.

Vrea la națională ”un antrenor care să fie ambițios, să își propună rezultate importante” 

Niță a mai apreciat drept ”accesibilă” grupa din Liga Națiunilor: ”La prima vedere este o grupă accesibilă. Dar să nu uităm meciurile pe care le-am avut cu Muntenegru, o echipa cu jucători foarte bătăioși. Bosnia-Herțegovina este o echipă pe același stil, agresivă, dar să nu uităm nici de Finlanda. 

A reușit în campania pentru calificarea la Mondial să câștige 4 puncte în dubla cu bosniacii. Asta îmi spune că trebuie să fim foarte atenți în meciurile pe care le vom avea împotriva lor”.

Legat de așteptările pe care le are de la viitorul selecționer, încă nenumit, al echipei naționale, Niță a declarat că își dorește ”un antrenor care să fie ambițios, să își propună rezultate importante”.

Modifică setările cookies