Cornel Dinu edi iordanescu selectioner romania Nationala

Primul nume mare din fotbalul românesc care nu e de acord ca Edi Iordănescu să devină selecționer. Tirada îndreptată spre antrenor

Zile trepidante la masa negocierilor de la Casa Fotbalului.

SPORT.RO
Data publicarii: Miercuri 19 Ianuarie 2022, 22:46
Data actualizarii: Miercuri 19 Ianuarie 2022, 22:55

Cornel Dinu, fost selecționer al României, nu e de acord cu varianta Edi Iordănescu la naționala României. Dinu susține că tehnicianul în vârstă de 43 de ani nu ar fi soluția optimă pentru tricolori. 

Iordănescu, fost tehnician la echipe precum Astra, CFR și FCSB, s-a întâlnit în urmă cu două zile, la Casa Fotbalului, cu oficialii FRF. În momentul în care a plecat de la FCSB, îndepărtat de Gigi Becali, în spațiul media au apărut mai multe voci care susțineau că fiul lui Anghel Iordănescu va deveni succesorul lui Mirel Rădoi, căruia i s-a încheiat contractul cu FRF pe 30 noiembrie.

Dinu îl atacă pe fiul lui Anghel Iordănescu

Dinu îl atacă nu numai pe Edi Iordănescu, ci și pe Anghel Iordănescu. Generalul l-a înlocuit pe Dinu în campania de calificare la CM 1994, după Cehoslovacia - România 5-2, la Kosice.

„S-ar putea să îmi joace feste memoria, dar nu cred. Eu am spus asta încă înainte de a fi schimbat Rădoi. Am spus că va fi Edi Iordănescu selecționer. Este o nouă mutare politică, o interferență. 

Edi Iordănescu este de apreciat pentru că vorbește corect limba română, spre deosebire de tăticul lui. Dar vorbește prea mult. Am văzut azi că Gazeta (n.r. - ziarul Gazeta Sporturilor) prezintă toată istoria lui Edi Iordănescu, mai multe numiri politice, peste tot. 

Indiferent de colindele făcute pe la atâtea nume, am spus cu multe luni în urmă că Edi Iordănescu va fi selecționer. Știam ce se petrece în România. Majoritatea deciziilor se iau pe afinități politice. Nu pe valoare, nu pe competență. Cu asta mă opresc. De când a venit Burleanu, în ultimii 8 ani, au apărut aceste lucruri”, a spus Cornel Dinu, la Telekom Sport. 

Oficialii Federației Române de Fotbal au purtat discuții cu mai mulți antrenori români, dar până acum s-au lovit doar de refuzuri. Gică Hagi, Răzvan Lucescu și Dan Petrescu au fost primii trei abordați de Răzvan Burleanu și Mihai Stoichiță, însă nu s-a concretizat nicio variantă. Deși se credea că Ladislau Boloni, al patrulea "candidat", va accepta oferta, fostul selecționer al României a refuzat. 

ARTICOLE PE SUBIECT
Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!