Cristian Sapunaru Echipa Nationala Rapid Nationala „Cu mine nu a vorbit nimeni înainte sau după ce m-am retras!” Motivul pentru care Săpunaru a renunțat la echipa națională

„Cu mine nu a vorbit nimeni înainte sau după ce m-am retras!” Motivul pentru care Săpunaru a renunțat la echipa națională

Cristian Săpunaru nu ia în calcul o revenire la naționala României. 

SPORT.RO
Data publicarii: Joi 29 Iulie 2021, 11:24
Data actualizarii: Joi 29 Iulie 2021, 11:34

Cristian Săpunaru a adunat 36 de selecții la echipa națională a României. Ultimul meci pentru prima reprezentativă pe care l-a disputat fundașul a fost cu Malta, în campania de calificare pentru Euro 2020, când tricolorii au câștigat cu 4-0.

Jucătorul Rapidului susține că a renunțat la națională pentru că erau deja alți jucători tineri care trebuiau să se dezvolte. De asemena, Săpunaru susține că niciun oficial de la FRF nu l-a contactat pentru a-l întreba dacă mai poate ajuta prima reprezentativă a României.  

  • „Cu mine nu a vorbit nimeni înainte sau după ce m-am retras!” Motivul pentru care Săpunaru a renunțat la echipa națională

Sunt o grămadă de jucători tineri care vor să se afirme și trebuie să joace pentru echipa națională. Dacă mă mai duc eu, se mai duce și Tamaș, ăștia mici ce fac? Să demonstreze. La naționala Italiei nu s-a pus problema să vină copiii de la tineret să vină și să joace. La noi a fost o problemă națională.

Au fost niște rezultate extraordinare la echipa națională de tineret, au scos oamenii în stradă, au fost zeci de mii de oameni după ei în Italia. Dar poți lua echipă de la tineret și să o pui la naționala mare? Poate să facă cineva chestia asta? Nu ai cum. Trebuie să ai un schelet pe care să construiești echipa națională. Când m-am dus la echipa națională mă uitam la Mutu și Chivu ca la Dumnezeu. 

Lumea are o idee preconcepută. Hai să luăm ce e bun tânăr, să băgăm acolo. Nu e așa. Cel tânăr trebuie să învețe de la cineva, trebuie să o fure de la cineva. Meseria asta o inveți jucând, dar trebuie să te învețe unul mai bătrân. 

Am renunțat că nu are rost să mă mai duc la echipa națională, fiind acești tineri talentați și foarte buni, care o să aibă o viață mai lungă în fotbal. Să mă duc eu la națională pentru 2-3 meciuri. Cu mine nu a vorbit nimeni până să mă retrag și după ce m-am retras. Nu a venit să spună niciunul: 'Bă, mai vrei să vii? Mai poți să ajuți? Poți să mai joci?'. Cu mine nu a avut nimeni nicio discuție”, a precizat Cristian Săpunaru la GSP Live. 

Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!