fotbal feminin echipa nationala feminina de fotbal Liga Natiunilor Nations League nations league 2023-2024 Nationala

Vom juca cu Croația, Slovacia și Finlanda în prima ediție a Nations League la fotbal feminin 

"Tricolorele" și-au aflat adversarele din prima ediție a Nations League la feminin și au șanse mari să promoveze în prima urnă valorică. 

SPORT.RO
Data publicarii: Miercuri 03 Mai 2023, 11:43
Data actualizarii: Miercuri 03 Mai 2023, 11:44

Echipa națională feminină de fotbal a României va întâlni Croația, Slovacia și Finlanda în Grupa B a celei de-a doua serii valorice din Nations League 2023-2024. Fetele antrenate de Cristi Dulca vor juca în perioadele 20-26 septembrie, 25-31 octombrie și 29 noiembrie - 5 decembrie, în sistem tur-retur. Cele 4 câștigătoare de grupă din Liga B vor promova direct în dizivia superioară, în timp ce ultimul loc retrogradează și poziția a treia duce la barajul de menținere contra celor mai bune ocupante ale locurilor secunde din Liga C. 

Avem jucătoare campioane în Italia și în Belgia!

Pe lângă numeroase fotbaliste de la FC "U" Olimpia Cluj și Politehnica Timișoara, echipele care domină competiția internă, în naționala feminină a României mai evoluează stranierele Camelia Ceasar (AS Roma), Ștefania Vătafu (Anderlecht), Cristina Carp (Young Boys Berna), Maria Ficzay (Fortuna Hjorring), Laura Rus, Claudia Bistrian (Apulia Trani), Erika Gered (Diosgyori), Brigitta  Goder, Anita Kis, Ana Vlădulescu (Haladas-Viktoria FC), Mădălina Tătar (Racing Power FC), Beata Ambrus (Kolos Kovalivka), Andrea Herczeg (ETO Gyor) sau Alexandra Tunoaia (Chievo Verona). 

Camelia Ceasar a câștigat acum trei zile titlul de campioană în Italia, românca fiind jucătoare de bază la AS Roma, care a obținut primul scudetto din istoria clubului, cu trei etape înainte de finalul campionatului. AS Roma este calificată și în finala Cupei Italiei, unde va înfrunta pe Juventus Torino, pe 4 iunie. Tot în urmă cu trei zile, Ștefania Vătafu a câștigat al cincilea titlu consecutiv de campioană a Belgiei, ea fiind o fotbalistă importantă pentru Anderlecht în ultimele stagiuni. Săptămâna trecută, Andrea Herczeg a câștigat Cupa Ungariei alături de echipa ETO FC Gyor, "tricolora" oferind trei pase de gol în finală. 

 

Grupele din Nations League 2023-2024:

LIGA A

Grupa A1: Anglia, Olanda, Belgia, Scoția

Grupa A2: Franța, Norvegia, Austria, Portugalia

Grupa A3: Germania, Danemarca, Islanda, Țara Galilor

Grupa A4: Suedia, Spania, Italia, Elveția

LIGA B

Grupa B1: Irlanda, Irlanda de Nord, Ungaria, Albania

Grupa B2: Finlanda, ROMÂNIA, Slovacia, Croația

Grupa B3: Polonia, Serbia, Ucraina, Grecia

Grupa B4: Cehia, Slovenia, Bosnia și Herțegovina, Belarus

LIGA C

Grupa C1: Malta, Moldova, Letonia, Andorra

Grupa C2: Turcia, Luxemburg, Lituania, Georgia

Grupa C3: Azerbaidjan, Muntenegru, Cipru, Insulele Feroe

Grupa C4: Israel, Estonia, Kazahstan, Armenia

Grupa C5: Macedonia de Nord, Kosovo, Bulgaria

Text și foto - Gabriel Chirea

Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!