"A fost un șoc!" Antrenorul român care a avut puterea să spună cum a trecut peste o boală cumplită

Cristi Dulca dulca Fotbal intern
SPORT.RO
Data publicarii: Joi 17 Februarie 2022, 21:49
Data actualizarii: Vineri 18 Februarie 2022, 00:50

Antrenorul în vârstă de 49 de ani și-a deschis sufletul într-o emisiune TV și a vorbit deschis despre o încercare grea la care l-a supus viața.

Cristi Dulca, selecționerul naționalei feminine de fotbal, a avut puterea să povestească la Look Sport, cel mai greu moment pe care l-a trăit în viață.

Fostul stoper al naționalei la Campionatul Mondial din 1998 a fost diagnosticat cu cancer în urmă cu 15 ani.

Chinul lui Dulca

”În 2007 când am plecat cu nea’ Vio (n.r.- Viorel Hizo) la Vaslui, eram secundul lui, eu şi cu Zotincă, şi în 2008 a fost prima perioadă de când m-am îmbolnăvit. Nu a fost un cancer aşa greu la testicul. Rememorând perioada, m-am speriat foarte tare atunci, dar a trecut repede. A fost un şoc, dar am trecut peste prima parte. A doua parte a fost mai grea.

Boala a recidivat

Cumva în 2011 boala a recidivat. Atunci a fost boala mai gravă. Am avut o tumoare de aortă. A necesitat lungi şedinţe de citostatice, a fost mai greu. Nu mi-e greu să vorbesc de acea perioadă. Pentru mine şi pentru alţii este un exemplu să vorbesc şi să dau încredere multor oameni care suferă de cancer că pot trece peste acest moment”, a declarat Cristi Dulca, potrivit looksport.ro.

În vârstă de 49 de ani, Cristi Dulca a jucat 101 meciuri în Liga 1 și a fost campion cu Rapid. Pentru prima reprezentativă a adunat șase selecții. Antrenorul născut în Cluj-Napoca a jucat în străinătate la Poohans Steelers și la Honved Budapesta.

Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!