UEFA cere ca meciurile de la EURO 2020 sa se joace cu suporteri! Orasele care nu garanteaza prezenta fanilor sunt OUT! Anuntul lui Ceferin

UEFA cere ca meciurile de la EURO 2020 sa se joace cu suporteri! Orasele care nu garanteaza prezenta fanilor sunt OUT! Anuntul lui Ceferin

Oficialii UEFA au venit cu noi dezvaluiri despre desfasurarea Campionatului European.

Amanat cu un an din cauza pandemiei de corornavirus, EURO 2020 este programat sa se desfasoare in 12 orase europene, printre care se afla si Bucuresti.

Cu toate astea, situatia delicata provocata de pandemie nu poate asigura revenirea fanilor pe stadioane, mai ales in tarile in care numarul cazurilor continua sa creasca. Insa, prezenta suporterilor pe stadioane este una dintre cerintele UEFA ca un oras sa poata gazdui.

Intr-un interviu pentru Sky Sports, presedintele UEFA, Aleksander Ceferin a vorbit despre importanta prezentei fanilor la meciuri, lasand sa se inteleaga ca orasul care nu garanteaza acest lucru, risca sa piarda gazduirea turneului.

"Avem dierite scenarii, insa singura garantie pe care o facem e ca optiunea de a juca vreun meci de la EURO 2020 pe un stadion gol este exclusa.

Fiecare gazda trebuie sa garanteze ca vor fi suporteri la meciurile din orasul lor", a declarat Ceferin pentru Sky Sports. 

Mai mult, cele 12 orase care gazduiesc trebuie sa incarce un plan pana pe data de 7 aprilie in ceea ce priveste numarul de fani care pot merge pe stadioane. Comitetul Executiv UEFA se intalneste pe 19 aprilie, iar pe 20 va fi anuntata decizia finala in ceea ce priveste orasele gazda.

"Scenariul ideal este ca turneul sa se joace in cele 12 arene, insa daca nu se poate, atunci jucam in 10 sau 11 tari daca una sau mai multe arene nu intrunesc conditiile cerute", a spus Ceferin.

VIDEO PROTVPLUS.RO

ANIMAȚIE GRAFICĂ. O mamă și doi copii au murit în tragedia din Bacău. Veniseră din Anglia în vacanță acasă, în România
BRAT
Modifică setările cookies