EXCLUSIV | "S-au inteles si Dinamo a scapat de datorii!" Decizia UEFA care ajuta cluburile din Liga 1 sa isi ia licenta pentru sezonul urmator

Cluburile din Liga 1 au timp pana la finalul lunii aprilie sa-si ia licenta pentru urmatorul sezon. 
SPORT.RO
Data publicarii: Vineri 12 Martie 2021, 12:38
Data actualizarii: Vineri 12 Martie 2021, 14:31

Presedintele AFAN a vorbit despre decizia pe care a luat-o UEFA prin care cluburile au o sansa in plus sa isi poata lua licenta pentru urmatorul sezon. Emilian Hulubei a punctat si unde sunt cele mai mari probleme: 

"S-a ajuns la un numitor comun in aceste litigii si clubul Dinamo a mai scapat de niste datorii. De fiecare data cand intra banii din drepturile TV se rezolva problemele. Cluburile mai primesc o gura de oxigen cand se termina sezonul regular si atunci exista posibilitatea de a ajunge la zi cu datoriile pe care le au.

Majoritatea cluburilor din Liga 1 au litigii cu jucatorii sau antrenorii care au plecat, dar cred ca le vor rezolva la timp pentru a-si lua licenta. UEFA a aprobat ca cluburile sa aiba o marja de 15% datorii, care ar trebui sa fie esalonate pana pe 30 iunie. Aceasta s-a aplicat si in cazul licentei pentru campionatul intern, asa ca echipele isi pot lua licenta, dar trebuie sa vina cu un plan bine pus la punct de achitare a datoriilor pana pe 30 iunie.

Chiar daca a fost pandemie si veniturile s-au diminuat si exista un risc ca cluburile sa sufere un colaps si sa ne trezim ca se desfiinteaza sau ca nu isi mai iau licenta cateva cluburi, avem sperante ca o sa se aseze lucrurile. Suntem optimisti ca se va rezolva totul. Mai grav este in Liga 2 si Liga 3 pentru majoritatea echipelor sunt finantate din bani publici, de la primarii, Consilii Locale si Judetene, care au hotarat sa mute aceste fonduri pentru sanatate", a declarat Emilian Hulubei la Ora exacta in sport. 

Modifică setările cookies