România în fotbal vs. România în tenis: unde suntem clasați mai slab în ierarhia mondială

Romania Cupa Davis Echipa Nationala Tenis ATP Nationala
Marcu Czentye
Data publicarii: Luni 06 Februarie 2023, 16:10
Data actualizarii: Luni 06 Februarie 2023, 16:16

Victoria României în Thailanda a oferit o doză de încredere înnoită în șansele naționalei în Cupa Davis. 

Succesul obținut de echipa României în Thailanda, în barajul din Grupa Mondială I, desfășurat la Nonthaburi, în Thailanda, a reaprins speranțele în noua generație, condusă de Nicholas David Ionel și Filip Jianu.

Clasați pe locurile 216, respectiv 267 în ierarhia ATP, Nicholas Ionel și Filip Jianu au obținut cele trei puncte care au adus România cu un play-off mai aproape de o participare la turneul final din 2024. Dacă se vor impune și în toamnă, în septembrie, tricolorii vor avea șansa, în debutul anului următor, de a disputa un baraj decisiv pentru accederea între cele mai bune naționale ale lumii.

  • Întâlnirile dintre România și Grecia! De la invincibilii lui Constantin Rădulescu la victoria de pe Karaiskakis

România, locul 32 în clasamentul Cupei Davis. În clasamentul FIFA, tricolorii sunt numărul 52

32 este locul ocupat de echipa României în clasamentul internațional al Cupei Davis, cu un total de 251,5 puncte, în fața Portugaliei și la doar trei puncte în spatele Norvegiei finalistului de la Roland Garros și US Open, Casper Ruud. 

Spre comparație, în clasamentul FIFA, echipa națională de fotbal a României este clasată pe locul 52 în lume, cu 1432,64 puncte, deasupra Canadei, care a participat la Cupa Mondială, dar sub Grecia. 

De la Dinamo, către prima sută ATP: Andrei Pavel și Adrian Ungur antrenează noua generație a tenisului românesc având un singur obiectiv

ARTICOLE PE SUBIECT
Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!