Răzvan Marin, gata să rupă plasa Islandei în cazul unui penalty acordat în minutul 90! Ce a spus despre plecarea lui Rădoi

România - Islanda se vede ÎN DIRECT pe PRO TV și Voyo, dar și LIVE VIDEO pe www.sport.ro joi, 11 noiembrie, de la 21:45!

Ana-Maria Popescu
Data publicarii: Luni 08 Noiembrie 2021, 14:31
Data actualizarii: Luni 08 Noiembrie 2021, 14:37

Naționala României se pregătește de 'finala' cu Islanda, care se va disputa în Ghencea. Înainte de partida decisivă, Răzvan Marin a oferit un interviu pentru FRF TV în care a răspuns la diferite întrebări.

Mijlocașul lui Cagliari a pus forma bună a naționalei din ultimele meciuri și pe prestațiile fotbaliștilor la echipele de club.

„Cred că arătăm foarte bine în acest moment pentru că majoritatea jucătorilor joacă la echipele unde sunt și de aici vine și forma bună la echipa națională. Până la urmă, forma unei naționale depinde de forma jucătorilor. 

Cel mai important e ca la finalul meciului să avem cele trei puncte. Ne trebuie multă răbdare, să nu ne grăbim, pentru că într-un meci se poate întâmpla orice pe durata celor 90 de minute”, a spus Răzvan Marin în startul interviului. 

Lipsa spectatorilor, principalul minus 

Întrebat despre absența spectatorilor, Răzvan Marin a recunoscut că aspectul acesta ar putea fi principalul minus al jocului, însă asta nu trebuie să schimbe evoluția echipei. 

„Cu siguranță va fi un mic minus absența suporterilor. Indiferent de ce se întâmplă în tribună, e altceva să ai 30 000 - 40 000 de oameni în spate într-un asemenea meci. Meciul cu Islanda e unul decisiv, poate e prea mult spus un dezavantaj, dar un minus este”. 

Marin: „Ne dorim să rămână!”

Mijlocașul a fost întrebat și despre anunțul lui Mirel Rădoi, care s-a decis să părăsească banca tehnică a naționalei după meciul cu Liechtenstein și a lăsat clar să se înțeleagă acest lucru după victoria cu Armenia: „Am vorbit deja cu Mister, eu și câțiva colegi, am spus și repet, noi ne dorim în continuare să rămână. Acum e mult mai important să ne concentrăm pe cele două meciuri și după vom vedea”.

Analiza coechipierilor

Totodată, Răzvan Marin a vorbit și despre Nicolae Stanciu, colegul său de la mijlocul terenului, punctând care sunt diferențele dintre ei, dar și cheia conexiunii pe care o au. 

„Cu Nicu mă înțeleg foarte bine, e un jucător mai ofensiv, eu cred că fac mai bine faza defensivă. Pur și simplu ne înțelegem bine, suntem doi jucători cărora ne place tot timpul să avem mingea, să jucăm un fotbal frumos, cred că de aici vine și înțelegerea”, a spus fotbalistul lui Cagliari.  

Un alt coechipier pe care l-a lăudat a fost Florin Niță, unul dintre cei mai buni jucători ai naționalei în meciurile din preliminariile Mondialului. Marin a evidențiat seriozitatea cu care goalkeeper-ul tratează până și antrenamentele: „Nițache e un portar foarte bun, demonstrează asta de fiecare dată când are oportunitatea. E foarte serios, își dorește foarte mult, asta îl face diferit. Are o dorință foarte mare, chiar și la antrenamente, el tot timpul vrea să fie bară în bară”.

Marin, gata să fie decisiv în meciul cu Islanda

Ultima întrebare a interviului a fost un scenariu prin care România ar primi un penalty în minutul 90, la scorul de 0-0 în meciul cu Islanda. Mijlocașul a spus că s-ar încumeta să execute el, în ciuda faptului că în meciul cu Georgia a ratat un penalty. 

„Bineînțeles că mă încumet să execut, am ratat un penalty cu Georgia, mi-a părut rău. Viața merge înainte, au fost jucători mari care au ratat în momente mult mai importante”.  

CITESTE SI
Modifică setările cookies