Mesajul lui Alin Stoica îndreptat spre Enes Sali. România - Islanda e joi (21:45), live pe Pro TV și Voyo

Alin Stoica Enes Sali Romania - Islanda Nationala
SPORT.RO
Data publicarii: Luni 08 Noiembrie 2021, 10:07
Data actualizarii: Luni 08 Noiembrie 2021, 16:57

Mirel Rădoi a surprins când a anunțat lotul României pentru meciurile cu Islanda și Liechtenstein, ultimele din Grupa J a preliminariilor CM 2022, partide transmise ÎN DIRECT de Pro TV și Voyo.

Selecționerul l-a inclus în lot și pe Enes Sali, mijlocașul în vârstă de 15 ani de la Farul Constanța. Decizia a stârnit și comentarii pozitive din partea oamenilor de fotbal, dar și reacții dure. 

FRF l-a provocat pe Alin Stoica, fost jucător în Champions League cu Anderlecht, să-i transmită un mesaj motivațional lui Enes Sali. Fiul marelui Tudorel Stoica, liderul Stelei în anii '80, debuta în prima reprezentativă la doar 18 ani, trei luni și opt zile. 

Potrivit site-ului FRF, Alin Stoica (12 selecții) se află pe locul 10 într-un top al celor mai tineri jucători care au debutat sub tricolor.

Alin Stoica: "Enes Sali trebuie să profite de această șansă"

“Când am fost convocat prima dată la echipa națională eram deja titular la Anderlecht, jucasem câteva meciuri și în cupele europene. Poate a fost mai ușor pentru mine. Și eu eram un copil, dar Enes e și mai tânăr.

Erau alte vremuri, eram înconjurat de jucători care fuseseră la turneele finale din 1994 și 1996, jucători pe care îi știam și admiram de mic, unii jucaseră și cu tatăl meu. Eram coleg cu Tibi Selymes la Anderlecht. La prima convocare simți o bucurie enormă, cred că la fel va fi și pentru el.

Vârsta nu mai este la fel de importantă în fotbalul din ziua de azi, deja la 25 de ani începi să devii bătrân. Enes Sali trebuie să profite de această șansă, poate să devină cel mai tânăr debutant din istoria naționalei. Dar acest lucru înseamnă prea puțin. Începutul are rolul lui, însă cel mai imporatant este parcursul ulterior. Cariera lui abia de acum începe. Îl sfătuiesc să nu se entuziasmeze foarte mult, să fie profesionist și să lupte anii următori pentru trofee, pentru că, la final, astea contează. Nu câți ani ai jucat, câte meciuri, ci trofeele pe care le-ai câștigat!

E important să înceapă să joace meci de meci și, când va ajunge în străinătate, să câștige trofee, să nu rămână doar cu un eventual record de cel mai tânăr debutant. Îi doresc să muncească mult pentru a se realiza, nu doar să joace fotbal, ci să devină un campion. E mai greu, dar și mult mai frumos!”, a transmis Alin Stoica, potrivit site-ului FRF.

Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!