Nationala

Răzvan Burleanu, atacat: ”Aș fi făcut orice să îl țin pe Rădoi”

Edward Iordănescu este noul selecționer al României.

Iosif Pintilie
Data publicarii: Vineri 28 Ianuarie 2022, 08:42
Data actualizarii: Vineri 28 Ianuarie 2022, 08:47

Tehnicianul și-a disputat postul cu Ladislau Boloni, unul dintre cei mai experimentați antrenori români. Boloni nu a reușit să ajungă la un numitor comun cu FRF, astfel că Iordănescu jr. a fost varianta aleasă de Răzvan Burleanu.

Dănuț Lupu crede că FRF a greșit. Fostul jucător susține că Mirel Rădoi nu trebuia lăsat să plece deoarece era cea mai bună variantă pentru banca tehnică a echipei naționale. 

  • Răzvan Burleanu

A fost singura variantă care mai era. Nu cred că Adi avea experiența necesară să antreneze naționala în momentul ăsta. Dacă ar fi avut lotul din '94, poate aș fi văzut și un antrenor tânăr la națională. 

Edi, cât de cât, are experiență mai multă decât Adi. Îmi doresc să ne calificăm la Campionatul European. Toată lumea vrea ca echipa națională să aibă rezultate. Depinde de modul lui de lucru. E foarte greu. Te întâlnești cu jucătorii 12 zile pe an și joci din trei în trei zile. Ce poți să faci?

Eu aș fi făcut orice mi-ar fi stat în putință dacă făceam parte din FRF să îl țin pe Mirel Rădoi. Acești jucători tineri, în ultimul timp, au înțeles să joace ce vrea Mirel. În momentul în care au început să joace, l-au schimbat.

Îi cunoaște de trei ani. L-au dat afară. Să sperăm că Edi va reuși. La echipa națională, trebuie să fii un bun pedagog și antrenor”, a spus Dănuț Lupu potrivit digisport.ro.

Cu Mirel Rădoi pe bancă, România a fost la un pas de calificarea la barajul pentru Cupa Mondială din Qatar, însă a ratat șansa în ultimele două meciuri din preliminarii, când nu a reușit să obțină toate cele șase puncte cu Islanda și Liechtenstein. 

Modifică setările cookies