Rares Ilie Echipa Nationala edward iordanescu Nationala

'Micul fenomen' din Liga 1, în atenția selecționerului Edward Iordănescu: „A fost o soluție din primul minut!” 

Edward Iordănescu (43 ani) a vorbit despre tinerii jucători care pot fi convocați la echipa națională a României. 

Ana-Maria Popescu
Data publicarii: Vineri 22 Aprilie 2022, 15:11
Data actualizarii: Vineri 22 Aprilie 2022, 15:14

Selecționerul a debutat cu o înfrângere și o remiză pe banca tehnică a naționalei, în duelurile cu Grecia, 0-1 și 2-2 cu Israel. Pentru Iordănescu urmează meciurile din Nations League, iar pentru asta trebuie să aleagă atent jucătorii pe care îi cheamă, mai ales că în campania din iunie naționala va disputa 4 meciuri. 

Edward Iordănescu a fost criticat după primele meciuri, iar voci din fotbal i-au sugerat că ar trebui să se axeze mai mult pe tinerii de perspectivă în „primul 11”. Octavian Popescu, cel mai bun jucător al FCSB-ului din acest sezon, a debutat în mandatul său, în meciul din Ghencea, iar acum s-a discutat despre celălalt tânăr de perspectivă care face un sezon extrem de bun, fotbalistul Rapidului, Rareș Ilie (19 ani), pe care Daniel Pancu l-a numit „micul fenomen”

Edward Iordănescu, atent la Rareș Ilie: „A fost o soluție din primul minut! E foarte posibil să îl vedeți la națională!” 

Tehnicianul a dezvăluit că l-a luat deja în considerare pe tânărul fotbalist al Rapidului, însă a precizat că în ciuda evoluțiilor bune, jucătorul nu era atât de eficient. Cu toate astea, Iordănescu a precizat că fotbalistul ar putea fi văzut la următoarea acțiune a echipei naționale. 

„Rareș Ilie a fost o soluție din primul minut în care am venit, l-am avut în nucleul de jucători pe care îl monitorizăm. Acum face pași importanți ca să intre mai repede în vederile noastre, în sensul unei convocări. E bine că mai poate fi folosit la loturile de vârstă inferioare, e un turneu final la anul.

Să vedem ce strategie vom face, împreună cu Florin Bratu. Rareș, dacă o ține pe aceeași linie...pentru că până acum avea evoluții constant bune, dar nu era eficient.

Acum a început să-și îmbunătățească cifrele și cred că e o chestiune de timp, până la următoarea acțiune. E foarte posibil să-l vedeți la echipa națională”, a declarat Edward Iordănescu la Digi Sport. 

  • 700.000 de euro este cota lui Rareș Ilie conform Transfermarkt. 
  • 5 goluri și 9 assist-uri a reușit tânărul jucător în 34 de meciuri jucate pentru Rapid în acest sezon. 

Programul complet al meciurilor din Nations League:

4 iunie: Muntenegru – ROMÂNIA (ora 21:45)

7 iunie: Bosnia și Herțegovina – ROMÂNIA (ora 21:45)

11 iunie: ROMÂNIA – Finlanda (ora 21:45)

14 iunie: ROMÂNIA – Muntenegru (ora 21:45)

23 septembrie: Finlanda – ROMÂNIA (ora 21:45)

26 septembrie: ROMÂNIA – Bosnia și Herțegovina (ora 21:45)

Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!