Naționala României, înapoi în Giulești după 11 ani! „Tricolorii” dispută primele meciuri din Nations League pe stadionul Rapidului 

nationala romaniei Giulesti Nations League Nationala
SPORT.RO
Data publicarii: Vineri 22 Aprilie 2022, 14:07
Data actualizarii: Vineri 22 Aprilie 2022, 14:58

Stadionul Giulești a fost inaugurat la finalul lunii martie, iar de atunci rapidiștii au disputat meciurile de pe teren propriu pe el. 

După ce Rapidul a revenit în Giulești, urmează și ca naționala să se întoarcă pe arena pe care a disputat ultimul meci în urmă cu 11 ani. Naționala lui Edward Iordănescu va disputa astfel primele sale meciuri de pe teren propriu din Nations League pe stadionul Giulești, meciurile fiind menite să testeze facilitățile arenei pentru găzduirea primelor meciuri internaționale de nivel înalt. 

Naționala României, înapoi în Giulești după 11 ani!

Federația Română de Fotbal a anunțat printr-un comunicat oficial revenirea oficială a naționalei României pe arena din Giulești, după o absență de 11 ani. Meciurile „tricolorilor” vor servi drept testare și pentru turneul UEFA U21 EURO 2023, pe care România îl organizează, în București și Cluj Napoca, în colaborare cu Georgia. 

„Cu un an înaintea debutului turneului UEFA U21 EURO 2023, programat să se dispute în România, la București și Cluj-Napoca, și în Georgia, pe noua arenă din Capitală se vor juca meciurile echipei naționale a României cu Finlanda, 11 iunie, și Muntenegru, 14 iunie, ambele din Liga Națiunilor.

Prin organizarea celor două partide oficiale la distanță de doar 3 zile vor fi verificate toate facilitățile arenei, reprezentând, în același timp, și un bun prilej de stabilire a unui mod de lucru eficient cu echipa de organizare din Giulești. Testarea timpurie în condiții reale face parte din bunele practici în organizarea evenimentelor sportive de top.

Arena din Giulești va găzdui partide la EURO U21 din 2023. Celelalte stadioane gazdă ale turneului, ”Steaua”, Cluj Arena, ”Dr. Constantin Rădulescu”, au beneficiat deja de organizarea de meciuri internaționale de primă categorie.

Astfel, naționala României revine în Giulești după 11 ani. Pe 3 iunie 2011, tricolorii învingeau pe fostul stadion ”Valentin Stănescu” pe Bosnia și Herțegovina, în preliminariile CE 2012, cu 3-0. Și tot acolo, în 2004, România câștiga în fața Germaniei, într-un meci amical, cu scorul de 5-1”, se arată în comunicatul postat pe frf.ro

Programul complet al meciurilor din Nations League:

4 iunie: Muntenegru – ROMÂNIA (ora 21:45)

7 iunie: Bosnia și Herțegovina – ROMÂNIA (ora 21:45)

11 iunie: ROMÂNIA – Finlanda (ora 21:45)

14 iunie: ROMÂNIA – Muntenegru (ora 21:45)

23 septembrie: Finlanda – ROMÂNIA (ora 21:45)

26 septembrie: ROMÂNIA – Bosnia și Herțegovina (ora 21:45)

Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!