Recomandare pentru Edi Iordănescu de la un fost internațional român: „La U21 ai niște fotbaliști adevărați!”

edward iordanescu Echipa Nationala edi iordanescu Marcel Raducanu Nationala Edi Iordănescu
SPORT.RO
Data publicarii: Miercuri 20 Aprilie 2022, 08:34
Data actualizarii: Miercuri 20 Aprilie 2022, 08:40

Câștigătorul trofeului de „Fotbalistul Anului” în România i-a acordat un sfat selecționerului.

Edi Iordănescu (43 ani) nu a izbutit să câștige în primele două meciuri pe banca echipei naționale. Selecționerul a bifat o remiză , 1-1 cu Grecia, și o înfrângere cu Israel, 2-2. 

Cu toate acestea, pe Iordănescu Jr. îl așteaptă meciurile din Liga Națiunilor, în care trebuie să termine pe primele două poziții dintr-o grupă cu Muntenegru, Bosnia și Finlanda, pentru a fi sigur că va avea șansa să pregătească prima reprezentativă și în campania de calificare pentru EURO 2024. 

Însă, Marcel Răducanu (67 ani) îi recomandă selecționerului să mizeze pe nucleul de jucători tineri de la U21 pentru a avea succes. 

Marcel Răducanu: „Ce să facă săracul?” 

„Eu zic că e un băiat inteligent. A avut rezultate. Să aibă încredere, să își facă echipa. Joacă cu aceiaşi jucători. De la U21 nu ai nişte fotbalişti adevăraţi.

Ce să facă săracul? E o generaţie sacrificată. Am înţeles că în Bucureşti sunt 100 şi ceva de scoli de fotbal, dar învaţă-l ceva pe copilul ăla, nu-l păcăli”, a declarat Marcel Răducanu la DigiSport. 

Cu toate că în 1980 a fost declarat „Fotbalistul Anului” în România, Marcel Răducanu a adunat doar 18 selecții pentru echipa națională, în care a marcat 3 goluri. Fostul mijlocaș ofensiv a plecat din țară în 1982, pe timpul regimului comunist, și a semnat cu Borussia Dortmund, grupare pentru care a adunat 186 de meciuri, reușind să marcheze 35 de goluri și să ofere 6 pase decisive. 

Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!