Mesajul transmis de selecționerul Slovaciei după ce a picat cu România la EURO 2024

Francesco Calzona EURO 2024 Romania Slovacia Nationala Edi Iordănescu, Domenico Tedesco și Francesco Calzona, selecționerii României, Belgiei, respectiv Slovaciei / Foto: Getty Images
SPORT.RO
Data publicarii: Duminica 03 Decembrie 2023, 17:07
Data actualizarii: Marti 05 Decembrie 2023, 11:49

Belgia, Slovacia și câștigătoarea play-off-ului B (Ucraina, Bosnia, Israel sau Islanda) vor fi adversarele României în grupa E de la EURO 2024.

Francesco Calzona, selecționerul italian al Slovaciei, s-a declarat mulțumit de tragerea la sorți și recunoaște că Belgia este favorita clară a grupei E. Antrenorul avertizează în privința echipei care va veni din play-off-ul B, cele mai mari șanse avându-le la momentul actual Ucraina.

Mesajul transmis de selecționerul Slovaciei după ce a picat cu România la EURO 2024

Slovacia s-a calificat la EURO 2024 după ce a încheiat pe locul 2 grupa J din preliminarii, cu 22 de puncte în 10 meciuri. Din grupă au mai făcut parte liderul Portugalia, cu punctaj maxim, Luxemburg, Islanda, Bosnia și Liechtenstein.

  • Edi Iordănescu, Domenico Tedesco și Francesco Calzona, selecționerii României, Belgiei, respectiv Slovaciei / Foto: Getty Images

"Sunt mulțumit că nu am picat cu Italia, o națională pe care nu aș fi vrut să o întâlnim. Grupa putea să fie mai ușoară sau mai grea, dar totul se va decide pe teren. Favorita grupei este clară, iar celelalte adversare trebuie tratate cu respect.

Totuși, nu există niciun motiv să ne fie teamă de ele. Echipele care vor juca în play-off au calitate, pe două dintre ele le cunoaștem bine, iar pe Ucraina am văzut-o cât de multe probleme i-a pus Italiei până în ultimul minut. Cred că vom ajunge pregătiți la Campionatul European", a spus Francesco Calzona, citat de Sport.sk.

Calzona, mâna dreaptă a lui Sarri, exclusiv secund până să preia Slovacia

Francesco Calzona (55 de ani) are un parcurs atipic. Înainte de a prelua Slovacia, italianul a fost în cea mai mare parte secund al lui Maurizio Sarri, indiferent că echipele s-au numit Perugia, Alessandria, Sorrento, Empoli sau Napoli. Au urmat alte două experiențe, tot ca secund, la Cagliari (cu Eusebio Di Francesco principal) și din nou la Napoli (de această dată cu Luciano Spalletti principal), iar în iulie 2022 a devenit selecționer al Slovaciei.

Cu Calzona pe bancă, Slovacia a încheiat pe locul secund grupa J - 22 de puncte în 10 meciuri. A pierdut doar contra Portugaliei, în ambele meciuri și a remizat o dată cu Luxemburg, iar Slovacia s-a calificat la al treilea Campionat European consecutiv.

PROGRAM ROMÂNIA la EURO 2024

  • 17 iunie, ora 16:00: România - câștigătoare play-off B (Allianz Arena, Munchen)
  • 22 iunie, ora 22:00: Belgia - România (RheinEnergieStadion, Koln)
  • 26 iunie, ora 19:00: Slovacia - România (Waldstadion, Frankfurt)


Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!