VIDEO EXCLUSIV Jean Vlădoiu, contrariat de afirmația lui Laszlo Boloni: "Atunci de ce mai vii selecționer?"

Laszlo Boloni a provocat o mulțime de reacții după conferința de presă organizată miercuri, în care a explicat de ce nu a mai ajuns la un acord cu FRF pentru postul de selecționer.

SPORT.RO
Data publicarii: Joi 27 Ianuarie 2022, 12:52
Data actualizarii: Joi 27 Ianuarie 2022, 13:01

Printre altele, antrenorul a afirmat că, în acest moment, România nu mai are niciun fotbalist talentat, remarcând că ultimii "jucători de anvergură" ai țării noastre au fost Adrian Mutu și Cristi Chivu. Declarația lui Boloni a stârnit o reacție nervoasă din partea lui Mihai Stoica, managerul general de la FCSB, care crede că tehnicianul nu a urmărit meciul FCSB - CFR Cluj 3-3, în care Octavian Popescu a avut o prestație excelentă.

Jean Vlădoiu, contrariat de afirmația lui Laszlo Boloni

De asemenea, nici Jean Vlădoiu, președintele lui FC Argeș, nu înțelege declarația. Fostul internațional spune că Boloni nu ar mai fi trebuit să înceapă negocierile cu FRF dacă are o astfel de părere despre fotbalul românesc.

"L-am auzit pe domnul Boloni că nu mai sunt jucători talentați în România. Atunci de ce mai vii selecționer dacă consideri că naționala României sau aceste generații de jucători nu te pot ajuta? De ce optezi pentru asta? Ca antrenor propus pentru națională, când declari asemenea lucruri, apar și întrebările noastre.

De ce accepți o discuție dacă n-ai încredere în lotul pe care îl poți avea în următoarele luni? Poți să spui că naționala nu e pentru tine, că nu se ridică la pretențiile tale. Pe când Edi a zis că avem o generație bună, iar cu răbdare, muncă... și am înțeles că la jumătate din salariul pe care domnul Boloni l-a cerut", a spus Jean Vlădoiu, la emisiunea Ora Exactă în Sport, de la Pro .

Vlădoiu a comentat și numirea lui Edi Iordănescu în funcția de selecționer.
 
"Mi-am mai spus punctul de vedere și mi-am luat câteva înjurături. Eu am spus că aș fi dat credit antrenorilor tineri. Îl cunosc foarte bine pe Edi, am lucrat cu tatăl lui, are pe cine întreba ce înseamnă o calificare la Campionatul Mondial sau European. Mi-aș dori din suflet ca Edi să urmeze pașii tatălui lui.
 
Eu cred că e pregătit pentru a fi selecționer, nici nu-mi fac probleme că nu va reuși, dar are nevoie și de puțină șansă pentru a ne califica", a mai spus Vlădoiu.

Boloni, despre fotbalul românesc: "Nu văd un jucător talentat"

La conferința de presă de astăzi, antrenorul a vorbit, printre altele, și despre fotbaliștii români, și nu s-a ferit să spună că nu vede un jucător cu reale calități în fotbalul românesc, care să facă față la nivelul campionatelor puternice din Europa.
 
"Lotul echipei naționale, eu nu am curajul să afirm că-l cunosc 100%. Dar cam știu posibilitățile acestei echipe. Și afirm că echipa națională a României poate să facă un meci deosebit de bun, că imediat să clacheze. Ce mă deranjează pe mine este că ne inflamăm când batem pe Luxemburg cu 3-0. Eu cunosc mirosul vestiarului din Occident, pretențiile să ajungi acolo. Eu văd ce ar fi vrut să le spun.

Ce sunt sau ce ar putea să devină. Văd calitățile unora. Tot timpul căutam într-un jucător o singură calitate. Una singură, dar care să fie de nivel internațional. Astăzi, din păcate, în echipa națională a României, tristețea este că în fotbalul românesc, și să mă ierte jucătorii, nu găsești un jucător talentat. Sau, cel puțîn, nu găsesc un jucător talentat după aprecierile mele.

Ultimii jucătorii de anvergură au fost Cristi Chivu și Adrian Mutu. Nu e o problema să lucrez cu jucătorii pentru că știu exact ce trebuie să facă. De exemplu Răzvan Marin, că el să ramâna la Ajax Amsterdam, să nu plece de acolo. Știu ce îi lipsește. Este acel fundaș care evoluează în Spania, Andrei Rațiu, am avut norocul să dau jucători și îi simt.

Jucătorii sunt mai puțin vinovați. Cine îi antrenează? Ce fel de aer au respirat acești oameni? Responsabilitatea principală cade pe noi, pe educatori. Cum ne educăm copiii, așa se comportă. E mai greu cu generația nouă, dar te adaptezi. Cauți, trebuie să găsești soluții. Politica sportivă românească cred că este greșită", a spus Laszlo Boloni, la conferința de presă.
Modifică setările cookies