Nationala

Laszlo Boloni nu s-a ferit s-o spună: ”În fotbalul românesc nu găsești un jucător talentat”

Ladislau Boloni a susținut o conferință de presă în cadrul căreia a vorbit despre fotbalul românesc și despre negocierile pe care le-a purtat cu Federația Română de Fotbal pentru postul de selecționer.

SPORT.RO
Data publicarii: Miercuri 26 Ianuarie 2022, 13:17
Data actualizarii: Miercuri 26 Ianuarie 2022, 13:22

Antrenorul a vorbit, printre altele, și despre fotbaliștii români, și nu s-a ferit să spună că nu vede un jucător cu reale calități în fotbalul românesc, care să facă față la nivelul campionatelor puternice din Europa.

”Lotul echipei naționale, eu nu am curajul să afirm că-l cunosc 100%. Dar cam știu posibilitățile acestei echipe. Și afirm că echipa națională a României poate să facă un meci deosebit de bun, că imediat să clacheze. Ce mă deranjează pe mine este că ne inflamăm când batem pe Luxemburg cu 3-0. Eu cunosc mirosul vestiarului din Occident, pretențiile să ajungi acolo. Eu văd ce ar fi vrut să le spun.

Boloni, despre fotbalul românesc: ”Nu văd un jucător talentat”

Ce sunt sau ce ar putea să devină. Văd calitățile unora. Tot timpul căutam într-un jucător o singură calitate. Una singură, dar care să fie de nivel internațional. Astăzi, din păcate, în echipa națională a României, tristețea este că în fotbalul românesc, și să mă ierte jucătorii, nu găsești un jucător talentat. Sau, cel puțîn, nu găsesc un jucător talentat după aprecierile mele.

Ultimii jucătorii de anvergură au fost Cristi Chivu și Adrian Mutu. Nu e o problema să lucrez cu jucătorii pentru că știu exact ce trebuie să facă. De exemplu Răzvan Marin, că el să ramâna la Ajax Amsterdam, să nu plece de acolo. Știu ce îi lipsește. Este acel fundaș care evoluează în Spania, Andrei Rațiu, am avut norocul să dau jucători și îi simt.

Jucătorii sunt mai puțin vinovați. Cine îi antrenează? Ce fel de aer au respirat acești oameni? Responsabilitatea principală cade pe noi, pe educatori. Cum ne educăm copiii, așa se comportă. E mai greu cu generația nouă, dar te adaptezi. Cauți, trebuie să găsești soluții. Politica sportivă românească cred că este greșită”, a spus Laszlo Boloni, la conferința de presă.

Tehnicianul a mai condus naționala între 2000 și 2001, pentru zece meciuri, apoi a acceptat oferta celor de la Sporting Lisabona, unde l-a antrenat pe Cristiano Ronaldo.

De-a lungul carierei, Ladislau Boloni le-a pregătit pe Nancy, naționala României, Sporting, Rennes, Monaco, Al-Jazeera, Standard Liege, Al-Wahda, Lens, PAOK, Al Khor, Al-Itiihad, Antwerp, Gent, Panathinaikos. 

Modifică setările cookies