Filmul despre calificarea României la Euro 2024 va fi lansat pe 9 mai: "Emoția va fi în acest mod total diferită!"

Echipa Nationala de fotbal a Romaniei EURO 2024 film calificare euro 2024 În inima Naționalei - Din vestiar până în Germania romania euro 2024 Nationala Echipa națională a României s-a calificat la Euro 2024 / Foto - Gabriel Chirea
SPORT.RO
Data publicarii: Marti 12 Martie 2024, 22:05
Data actualizarii: Marti 12 Martie 2024, 22:04

Trailerul filmului regizat de Remus Achim a fost deja lansat. 

Răzvan Burleanu a dezvăluit că realizarea filmului "În inima Naționalei - Din vestiar până în Germania" a fost inspirat de performanța naționalei U21 din 2019 și a fost posibil doar după ce selecționerul Edi Iordănescu și-a dat acordul ca echipa de filmare să intre în vestiarul "tricolorilor". Lansarea oficială va avea loc pe 9 mai, iar în cinematografe va ajunge pe 17 mai, cel mai probabil urmând să fie dus și românilor din Diaspora. 

Filmul despre calificarea "tricolorilor" la Euro 2024, inspirat de naționala U21

"Trebuie să dăm timpul în urmă. Am avut parte de o emoție extraordinară pe care mi-e foarte greu să o împărtășesc, dar aș fi vrut să o facem mai ales suporterilor. Mă refer la prezența și la performanța din 2019, de la Campionatul European U21. Atunci fotbalul românesc la nivel de echipă națională a ajuns să intre într-o nouă etapă. 

  • Răzvan Burleanu, președintele FRF / Foto - Gabriel Chirea

Știți foarte bine că am avut nevoie de o etapă de reconstrucție, în ultimii 10 ani. Pe termen scurt nu poți să influențezi performanțele primei reprezentative, dar poți să o pregătești dacă te axezi pe categorii mai mici de vârstă.  

Ne-a părut rău la momentul respectiv că nu am avut posibilitatea să împărtășim acea emoție de la U21 unui număr și mai mare de suporteri. Cu această producție cinematografică ne-am dorit foarte mult să oferim suporterilor acces acolo unde nici măcar eu, ca președinte, nu am acces, în vestiarul "tricolorilor". 

"Cred că emoția va fi în acest mod total diferită"

Ca să vezi exact cum se pregătește fiecare meci, care sunt indicațiile tehnico-tactice, bineînțeles cele pe care le putem împărtăși. Cred că emoția va fi în acest mod total diferită. Mulți dintre dumneavoastră aveți zeci de ani în presa sportivă și nu ați avut oportunitatea să intrați în vestiarul echipei naționale.      

Ne-am dorit ca prin acest proiect să inspirăm un număr cât mai mare de copii, băieți și fete, să vină pe terenurile de fotbal. Iar cei care sunt deja implicați să aibă ca obiectiv să atingă cel puțin această performanță. Așa a apărut ideea, planul de acțiuni și o deschidere din partea selecționerului, pentru că altfel nu poți intra în vestiar.

"Filmul este gata în proporție de 80-90%, lansarea va fi pe 9 mai"

În momentul de față, filmul este gata în proporție de 80-90%, se va lucra și în următoarele săptămâni pentru a fi gata în 17 mai cu intrarea în sălile de cinema. Și nu doar în România, o să oferim câteva surprize în săptămânile următoare. Lansarea oficială va fi pe 9 mai, de Ziua Europei. 

Vă pot spune că filmul este mult mai emoționant decât este trailerul. Cred că va stârni un interes foarte mare în rândul tuturor românilor, mai ales în rândul copiilor. Vrem să invităm în sălile de cinematograf părinți însoțiți de copii, pentru a aveam un impact puternic în ceea ce privește jucătorii de fotbal de mâine. De asemenea, românii să-i descopere mai bine pe jucătorii echipei naționale.       

Filmul 'Generația de Aur' nu l-am văzut încă, pentru că am fost plecat din București, am participat la câteva întâlniri cu cluburile în această perioadă. Dar voi ajunge să-l văd, cu siguranță", a precizat președintele FRF.  

Foto - Gabriel Chirea

Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!