Nationala

Federația a anunțat ce se întâmplă dacă pleacă Rădoi de la națională: „Continuitatea s-ar face mai ușor!” 

România - Islanda se vede ÎN DIRECT pe PRO TV, Voyo și LIVE TEXT pe www.sport.ro joi, 11 noiembrie de la 21:45!

Ana-Maria Popescu
Data publicarii: Marti 09 Noiembrie 2021, 18:53
Data actualizarii: Marti 09 Noiembrie 2021, 18:58

Naționala României joacă două 'finale' cu Islanda și Liechtenstein pentru a ajunge în barajul calificării la Campionatul Mondial din 2022. Cele două meciuri ar urma să fie ultimele ale lui Mirel Rădoi pe banca 'tricolorilor'. 

Selecționerul a anunțat că s-a decis să părăsească naționala după ultimele două meciuri, adică în momentul în care îi expiră contractul cu Federația Română de Fotbal. Astfel, deși România ar ajunge la baraj, Rădoi nu și-ar mai dori să continue. 

„Noul selecționer va fi un român!”

Șeful Comisiei Tehnice din cadrul Federației Române de Fotbal, Mihai Stoichiță, a vorbit despre planurile pe care forul le are în cazul în care Rădoi rămâne în continuare vehement în planul său. 

Stoichiță a dezvăluit că următorul selecționer va fi tot român, argumentând motivele. 

„Noul selecționer va fi un român, dacă pleacă Rădoi. Am avut o experiență cu un străin și nu știu când se va mai repeta. La ora actuală, ar trebui să cunoască foarte bine jucătorii. Și orice antrenor român știe foarte bine jucătorii.

Astfel, continuitatea s-ar face mai ușor. Orice antrenor ar veni după Rădoi va juca un meci de a fi sau a nu fi imediat. Nu are timp de un meci amical pentru a-i cunoaște pe jucători sau să dezvolte idei. Antrenorul va fi mai atent pe echipa adversă, decât pe jucătorii români.

Dacă îi cunoști pe jucători, atunci ai timp să te ocupi mai mult de adversar, să vezi punctele forte, ce probleme are. Orice antrenor român apreciat la nivel național și care prezintă premisele unei performanțe e o variantă. Găsim antrenori foarte buni în România.

Dar Rădoi ar trebui să stea orice preț, chiar și dacă nu ne calificăm la baraj”, a spus Mihai Stoichiță pentru Digi Sport. 

Modifică setările cookies