Romania - Belarus Romania Nationala

Ce a recâștigat România după cele două victorii cu Andorra și Belarus. Caramavrov scrie despre naționala încă iubită

România a câștigat cu 2-1 meciul cu Belarus.

Florin Caramavrov
Data publicarii: Miercuri 29 Martie 2023, 09:31
Data actualizarii: Miercuri 29 Martie 2023, 09:31

Poate că băieții ăștia care îmbracă tricoul naționalei nici nu-și dau seama de minunea care li s-a întâmplat marți seara. Marea lor victorie nu o reprezintă acel 2-1 tremurat cu Belarus, nici cele șase puncte adunate în două meciuri în fața unor adversari modești, ci împăcarea cu fanii naționalei.

Căci de o împăcare este vorba, atunci când aproape 30.000 de oameni vin pe stadion pentru a vedea o națională care nu le-a mai adus nicio satisfacție în ultimii ani, ba dimpotrivă. Au fost multe momente de chin, de umilințe chiar, de jocuri slabe, de speranțe deșarte, când suporterii s-au îndepărtat de tricolori. 

Încrederea pe care le-au acordat-o fanii lui Ionuț, lui Denis, lui Radu și tuturor celorlalți jucători ar trebui să-i motiveze la maxim pe aceștia pentru confruntările care urmează. Cei din tribune încă  speră, încă visează, mai simt ceva pentru națională. Vor victorii, vor să se bucure, vor să te vadă cum dai totul, cum lupți până la capăt, cum bagi spaima-n adversari, cum le dai goluri, cum ieși triumfător din dueluri, cum pui osul. Ei vor să te  încurajeze, să strige, să facă atmosferă pentru tine, Ionuț, pentru tine, Răzvan, pentru tine, Tavi.

Spiritul naționalei de altădată

Unii, cei care au trăit marile victorii cu Belgia, Țara Galilor, Argentina, Columbia, Anglia, mai cred, ca și mine, în spiritul naționalei. Unii îi mai văd pe teren pe Hagi, Popescu, Lupescu și Dorinel Munteanu cum se luptă cu marile forțe ale lumii, de la egal la egal, fără frică. Aveau, ce-i drept, și un pic de valoare, dar asta nu înseamnă că tu, Denis, sau tu, Radu, sau tu Răzvan, nu poți da tot ce ai mai bun pentru victorie. Și dacă nu o obții, dacă nu o obțineți, să fiți siguri că ei, cei din tribune, vor înțelege când vor vedea că aveți dorință, entuziasm și ambiție. Așa se vor simți respectați.  

Marți seara nu am asistat numai la un meci de fotbal, ci la o mare împăcare a naționalei cu fanii ei. Suporterii au transmis semnalul: „Nu v-am lăsat, suntem alături de voi, vrem performanță, vrem calificare, vom fi aici pe parcusul preliminariilor. Acum, mingea e la voi. Arătați-ne că simțiți ceva pentru noi și pentru România!”

Greul abia acum începe. Ne-am încălzit, ne-am regăsit, ne-am împăcat, dar urmează marile bătălii ale grupei, în care cei care simt ceva pentru națională, și s-a demonstrat că sunt mulți, vă vor fi alături. Voi trebuie să jucați!

PS Nu-i numesc fani ai naționalei pe cei care, prin scandările lor, pun în pericol desfășurarea meciurilor. Aceia nu mai trebuie acceptați pe stadioane.

Articol recomandat de stirileprotv.ro
Anunțul momentului vine din Rusia
Vineri 12 Mai 2023, 11:45
ARTICOLE PE SUBIECT
Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!