VIDEO EXCLUSIV Bogdan Stelea a intervenit în direct la Emoții Europene când se vorbea despre gafa din România - Franța 0-1 de la EURO 96!

Bogdan Stelea Echipa Nationala EURO 96 Florin Tene nationala frantei Nationala
SPORT.RO
Data publicarii: Joi 30 Mai 2024, 11:29
Data actualizarii: Joi 30 Mai 2024, 14:50

Fostul portar al naționalei a început titular la Campionatul European din 1996, unde a jucat în primele două meciuri din grupă.

Bogdan Stelea, cel care și-a asumat vina la golul primit de România în 0-1 cu Franța de la EURO 96, marcat de Dugarry, a intervenit în direct în emisiunea Emoții Europene (care a fost în direct AICI), unde era invitat fostul său coleg Florin Tene, în momentul în care se vorbea despre gafa făcută la turneul final al Campionatului European din 1996.

”A fost o greșeală evidentă, mare, o greșeală de apreciere, mie îmi plăcea să ies pe centrări, eram aproape obsedat de asta, să mă duc după toate mingile. 

Și, atunci când faci așa ceva, îți asumi și riscurile.

Noi aveam foarte multă încredere atunci, chiar dacă jucam cu Franța, care avea jucători de mare valoare și era un grup extraordinar, crescuseră împreună.

După Mondialul din 1994, lumea se aștepta ca noi să creștem, dar uite că am avut o cădere în 1996, Campionatul European a fost un eșec.

Dar apoi în 1998, la Mondial, am revenit la forma bună și am avut rezultate importante”, a recunoscut Stelea în direct la Emoții Europene.

Tricolorii au pierdut atunci pe linie, dar la limită de fiecare dată: 0-1 cu Franța, 0-1 cu Bulgaria, 1-2 cu Spania (cu gol primit pe final).

Bogdan Stelea a apărat în primele două meciuri, iar în ultimul a jucat între buturile naționalei Florin Prunea.

Emoții Europene, LIVE pe Sport.ro zi de zi, de la ora 11:00

În perioada 29 mai - 13 iunie, cu excepția zilelor de week-end, suporterii vor avea parte de o emisiune specială, care va aduce în prim-plan povești și amintiri deosebite de la Campionatele Europene, ale unor nume importante din fotbalul românesc. 

Timp de o oră, de la 11:00, în exclusivitate pe SPORT.RO și VOYO, un invitat special va vorbi despre momente importante de la turneele finale continentale. 

Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!