VIDEO Cine au fost idolii lui Bogdan Stelea. Nume mari date de fostul portar al Generației de Aur

Bogdan Stelea Generatia de aur idoli Liana Stanciu Michael Jordan Fotbal intern Bogdan Stelea
SPORT.RO
Data publicarii: Miercuri 22 Mai 2024, 15:50
Data actualizarii: Miercuri 22 Mai 2024, 15:58

Fostul portar al Generației de Aur, altfel decât îl știți. 

Bogdan Stelea a fost invitatul Lianei Stanciu la podcastul Magic Life. 

Fosul portar va fi unul dintre protagoniștii partidei Generația de Aur - All Star Team, care se va disputa sâmbătă pe Arena Națională, de la 20:30, și va fi transmisă în direct de Pro TV și VOYO. Invitat la Magic Life, "Arnold" a făcut o incursiune în cariera sa, presărată cu participarea la trei ediții ale CM, dar a vorbit și despre idolii săi. 

  • Bogdan Stelea

Cine au fost idolii lui Bogdan Stelea

Mare pasionat de sport, Stelea urmărește și acum tot ce se întâmplă în sportul mondial.

"Pe cine admiri din lumea ta a sportivilor?", a fost întrebat Bogdan Stelea de Liana Stanciu în podcastul Magic Life. "Acum sau în general?", a replicat cu o întrebare "Arnold", apoi a enumerat câteva staruri ale sportului mondial. 

"Admir sportivi care n-au... din lumea fotbalului, ca sportiv și ca fel de a se manifesta pe teren - mi-a plăcut de Maradona. Ce a fost în exterior... nu vreau să vorbesc. Are multe circumstanțe atenuante, a crescut într-un alt mediu. Nu e de judecat foarte tare, nu știi ce se întâmpla cu el. 

Ca sportiv... Michael Jordan mi-a plăcut foarte tare. Am urmărit foarte mult baschetul, au fost mulți sportivi americani pe care îi urmăream. Joc și eu baschet. Mi-a plăcut foarte mult de Bulls (n.r.: Chicago Bulls) în perioada respectivă. Îmi plăcea și Rodman (n.r.: Dennis Rodman) pentru că era excelent apărător. Inteligent", a spus Stelea, referindu-se la perioada în care Chicago Bulls domina NBA și se baza, printre alții, pe jucători precum Michael Jordan, Scottie Pippen, Toni Kukoc sau Dennis Rodman. Bogdan Stelea joacă în timpul liber baschet și a fost invitat de mai multe ori la meciurile demonstrative din turneele de baschet 3x3 organizate de Sport Arena Streetball. 

Fostul portar al Generației de Aur e evidențiat și două nume din atletism, doi sprinteri uriași. "Mi-a plăcut Carl Lewis, mi-a plăcut Usain Bolt", a mai adăugat Stelea, în emisiunea Lianei Stanciu. Jamaicanul Usain Bolt e deținătorul recordului mondial la 100 m. În proba regină, "Insane Usain" a stabilit vârful mondial în 2009, pe Stadionul Olimpic din Berlin, la Campionatul Mondial, 9,58. Recordul României la 100 m îi aparține lui Daniel Cojocaru (10,21 / 1993), urmat de Florin Suciu (10,24 / 2007). 

În vârstă de 56 de ani, Stelea a strâns la echipa națională 91 de selecții și a început fotbalul la celebra grupă de juniori a antrenorului Piți Varga la Dinamo, în Ștefan cel Mare. Inedit e faptul că fostul portar a intenționat în copilărie să practice boxul. 

Stelea era atras de nobila artă. "Mi-a plăcut Ali (n.r.: Muhammad Ali). Am vrut să fac box, dar n-am fost lăsat, mai bine! Când m-am dus la fotbal, m-a dus Dumitru Ion, un fost antrenor de box de la Dinamo, era prieten cu tata. Tot îl băteam la cap să mă ducă box. Sala de box era lângă terenul de antrenament al lui Dinamo", a mai spus Stelea, în podcastul Lianei Stanciu. 

Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!