Gica Hagi Nationala

"Atunci, de ce mai vorbim? Nu are rost, găsești altul!" Gică Hagi a intrat în direct chiar înaintea meciului capital 

România - Bosnia, meci din ultima etapă a Nations League, se joacă de la ora 21:45, în Giulești. 

SPORT.RO
Data publicarii: Luni 26 Septembrie 2022, 20:45
Data actualizarii: Luni 26 Septembrie 2022, 21:38

Naționala lui Edward Iordănescu va avea în față un adversar dificil, iar selecționerul a ales să înceapă în atac cu tridentul Man - Alibec - Sorescu. 

Într-o perioadă în care se evidențiază tot mai mult ideea potrivit căreia antrenorii naționalelor beneficiază de o arie restrânsă de selecție, Gică Hagi a vorbit despre cum poate crește fotbalul românesc, plecând de la baza piramidei. 

Până în vârf pare o muncă destul de complicată, dar una care dă succes. Iată rețeta patronului de la Farul, fostul mare fotbalist al Generației de Aur. 

Gică Hagi bate fierul cât e cald

"Din punctul meu de vedere, din contră, eu cred că există calitate mare sau care poate fi mare. Există jucători foarte talentați, cu potențial enorm, dar trebuie să-i vezi care sunt și să faci o echipă și să formezi un grup puternic, care să câștige meciurile. Pe mine mă interesează să avem o echipă puternică, care poate face rezultate în viitor. Eu vreau să vorbesc pe termen mediu și lung, cum îmi place să lucrez.

Trebuie așa să construim o echipă puternică. Eu cred că România are un potențial enorm, pentru că e imposibil ca o țară atât de mare, dezvoltată, frumoasă, să nu aibă doi jucători pe post care să ajungă, la moment dat, să concureze cu cei mai buni. 

Eu sunt convins că există acest lucru, numai că atunci când te uiți în față, e o muncă dificilă, de a alege pe cei care vor și pot. România are calitatea asta și potențialul care poate să ajungă. E greu, dar putem să găsim. Contează selecția, jucătorul. Iar după jucător, tactica o face antrenorul. Există o presiune, nu putem să ocolim această presiune și presiunea care-i? Că vrei să devii cel mai bun, să câștigi meci de meci.

Păi, cine nu rezistă, să stea acasă! Cine nu poate să reziste la această presiune, performanța, atunci de ce mai vorbim? Nu are rost. Găsești altu'!", a declarat Gică Hagi, la televiziunea Digi Sport. 

Modifică setările cookies