Edi Iordănescu, sfătuit de familie să plece de la echipa națională! FRF e total împotriva acestei decizii 

România este olbigată să câștige ultimul meci din Liga Națiunilor, cu Bosnia, de la 21:45, LIVE TEXT pe www.sport.ro, pentru a nu cădea în al treilea eșalon valoric. 

SPORT.RO
Data publicarii: Luni 26 Septembrie 2022, 19:10
Data actualizarii: Luni 26 Septembrie 2022, 19:10

În cele 7 meciuri pe banca tehnică a echipei naționale, Edward Iordănescu (44 ani) a bifat patru înfrângeri, două rezultate de egalitate și o singură victorie, 1-0 cu Finlanda. Iar seceta de rezultate a făcut ca tot mai multe voci din fotbalul românesc să se gândească la faptul că selecționerul nu este potrivit pentru funcția pe care o ocupă. Cu toate acestea, Mihai Stoichiță (68 ani) a afirmat în mai multe rânduri că FRF dorește că continue cu Iordănescu Jr. și după Liga Națiunilor. De altfel, conform as.ro, „federalii” sunt fascinați de modul de lucru al selecționerul și consideră că acesta a adus un mare plus lotului național.

Familia lui Edi Iordănescu nu mai vrea ca antrenorul să rămână la echipa națională

Însă, Edi Iordănescu este îndemnat de familie să plece de la prima reprezentativă și să-și caute un angajament în străinătate. Apropiații acestuia sunt de părere că schimbarea i-ar aduce mai multă liniște antrenorului. Doar că, cel care se opune acestei decizii este Anghel Iordănescu (72 ani), potrivit aceleiași surse. Fostul selecționer al „Generației de Aur” dorește ca fiul său să continue proiectul început la prima reprezentativă și să califice România la Campionatul European din 2024. 

Ciprian Marica e categoric în privința lui Edi Iordănescu: „Nici nu vreau să-mi imaginez asta!”

Fostul internațional român, Ciprian Marica (36 ani), spune că ar fi corect ca Edi Iordănescu să plece de la echipa națională. Însă, având în vedere istoricul antrenorilor de la prima reprezentativă, acesta nu s-ar grăbi să-l demită pe actualul selecționer. 

„Dacă stau să mă uit în spate, în mandatul lui Mirel Rădoi, ai fi zis să plece și el rapid, dar uite că în final înțelesese cum stau lucrurile și parcă jucam altceva. Acum nici nu vreau să-mi imaginez, să o luăm iar de la capăt, să căutăm alt selecționer, să-l dăm afară pe Edi Iordănescu, care începe și el să înțeleagă jucătorii, să-i simtă.

Iar să-l vedem pe Răzvan Burleanu care bate pe la ușile antrenorilor - nu contează care sunt ei - că pot, că nu pot, doar pentru a face act de prezență, să te duci pe acolo și să te rogi de ei...

Eu aș merge pe continuitate și nu m-aș grăbi să-l demit pe Edi Iordănescu, cu toate că alegerea lui a fost legată de această clauză. Dacă nu, ar fi fost Boloni acolo. Ei acum zic: 'Aia, e nu ți-ai îndeplinit obiectivul, dar merg cu tine mai departe'.

E o situație ingrată și ciudată. Nu aș vrea să-l schimbe. Pe de altă parte, corect ar fi să-l schimbe. Nici nu știu cum ar fi mai bine. Cine are de suferit? Echipa națională”, a spus Ciprian Marica, la emisiunea Ora Exactă în Sport, la PRO Arena. 

Modifică setările cookies