fc barcelona Campionatul Mondial din Qatar Ronald Araujo Spania

Lovitură pentru FC Barcelona! Titularul lui Xavi se operează și ratează și Campionatul Mondial din Qatar! Câți bani încasează clubul 

FC Barcelona pierde un jucător important pentru lunile următoare, după ce s-a accidentat în timpul acțiunii alături de națională. 

Ana-Maria Popescu
Data publicarii: Luni 26 Septembrie 2022, 20:01
Data actualizarii: Luni 26 Septembrie 2022, 20:29

Ronald Araujo (23 ani) s-a accidentat la meciul naționalei Uruguayului cu Iran, pierdut cu 0-1. Fundașul Barcelonei a ieșit de pe teren în prima repriză a meciului, după ce a acuzat serioase probleme medicale, probleme care au fost confirmate ulterior de medici. 

FC Barcelona a anunțat prin intermediul unui comunicat oficial postat pe site-ul oficial că fundașul a decis să se opereze, după ce i-au fost prezentate cele două opțiuni din partea clubului: fie să se opereze, însă cu timp mai mare de recuperare, fie să se recupereze fără operație, însă riscând o posibilă recidivă. 

Ronald Araujo se operează în Finlanda 

Catalanii au anunțat că jucătorul s-a consultat cu medicul echipei și cu Xavi Hernandez și a decis să se opereze, urmând ca intervenția chirurgicală să aibă loc duminică, în Finlanda. Doctorul Lasse Lempainen va fi cel care îl va opera pe Ronald Araujo, cel care s-a mai ocupat de jucătorii Barcelonei. 

Deși nu este specificat timpul de indisponibilitate al lui Araujo, jurnalistul Marcelo Bechler informează că fundașul va lipsi trei luni de pe teren și va rata astfel Campionatul Mondial din Qatar. 

  • 60 de milioane de euro este cota lui Ronald Araujo conform Transfermarkt. 
  • 7 meciuri a jucat fundașul central în acest sezon pentru FC Barcelona. 

Suma de bani încasată de FC Barcelona pentru accidentarea lui Ronald Araujo 

FIFA are un Program de Protecție a Jucătorilor, astfel că în momentul în care jucătorii se accidentează la echipele naționale, cluburile vor fi despăgubite. În acest caz, suma pe care cluburile o încasează este de 20.548 de euro pentru fiecare zi de indisponibilitate a jucătorului, cu condiția să depășească 28 de zile

Cifra plătită de FIFA ia în considerare salariul dix al jucătorului, fără să se ia în calcul variabilele, și ar putea ajunge la aproximativ 7.5 milioane de euro, echivalentul a 365 de zile de indisponibilitate, informează sport.es

Modifică setările cookies