Catalin Cirjan Arsenal catalin sarmasan Manchester United Old Trafford Nationala

Agentul lui Cătălin Cîrjan atacă FRF-ul: „Să vă fie rușine! E titular cu Manchester United!”

Cătălin Sărmășan a transmis un mesaj dur către conducerea FRF-ului, după ce Cătălin Cîrjan a fost trimis de la naționala U21 la selecționata U20. 

SPORT.RO
Data publicarii: Vineri 31 Martie 2023, 22:49
Data actualizarii: Vineri 31 Martie 2023, 22:52

Săptămâna aceasta, Cătălin Cîrjan (20 ani) a fost subiectul principal în presa sportivă din România. Mijlocașul ofensiv al lui Arsenal s-a apărat după ce Mihai Stoichiță (68 ani) și Emil Săndoi (58 ani) au precizat că a refuzat convocarea la echipa națională și a dezvăluit că nu a primit nicio atenția din partea Federației Române de Fotbal și că directorul tehnic al FRF dictează până și schimbările la grupele de juniori.

În acest conflict s-a implicat și Cătălin Sărmășan, agentul lui Cîrjan. În ultima postare de pe Facebook informează că jucătorul legitimat la Arsenal este titular în meciul „tunarilor” cu Manchester United, pe Old Trafford, din Premier League 2.

„Manchester United - Arsenal, meci în cadrul Premier League 2, se va disputa în această seară pe Old Trafford, de la ora 21, și poate fi urmărit în direct pe arsenal.com.

Cătălin Cîrjan e titular pe 'Teatrul Viselor', băieți! Monitorizare plăcută celor care au considerat că un jucător precum Cătălin nu merită să demonstreze că poate juca în naționala României U21.

A, încă ceva… SĂ VĂ FIE RUȘINE!”, a fost mesajul lui Cătălin Sărmășan pe contul oficial de Facebook.

Acuzele lui Cătălin Cîrjan 

„Mi s-a întâmplat și mie o scenă. La un moment dat, a venit la mine domnul Geolgău și mi-a zis: „Ooo, ce faci copile? Mă bucur să te văd!' Inițial, am fost surprins, știam că vorbește urât despre mine și despre fratele meu, Daniel. Când s-a apropiat de mine, și-a dat seama că m-a confundat și a zis: 'Nu pe tine voiam să te salut'. Mi-a întors spatele și m-a lăsat cu mâna întinsă. E discriminare la loturi, unii sunt luați de după cap și ținuți în puf, în timp ce altora li se arată fățiș că nu sunt doriți acolo. Spunea domnul Iordănescu recent că iubește talentul jucătorilor români, dar că le urăște mentalitatea. Ar trebui să ne uităm puțin și la cei care sunt puși acolo să creeze cadrul pentru dezvoltarea mentalității.

Pe domnul Stoichiță îl știu de la 14 ani, de la prima acțiune pe care am avut-o la Piatra Neamț, când s-a format lotul U15. Eram un copil, dar jucam și marcam în Liga a 3-a. De la 10 ani jucam la seniori. Eram lăudat zilnic de antrenorii naționalei, dar în ziua primului meci cu Moldova mi s-a spus că nu am fizic și că sunt rezervă. La 1-0 pentru Moldova am fost băgat în teren în ultimele 10 minute și am marcat. După meciul al doilea, domnul Stoichiță servea masa cu părinții a doi jucători care fuseseră titulari în ambele jocuri. A și plecat cu ei în mașină spre București. Apoi, la 16 ani, la o acțiune cu o dublă împotriva Italiei, am fost printre puținele rezerve neutilizate în primul joc. Mă antrenasem foarte bine, după ce tocmai revenisem de la un stagiu cu Arsenal. Țin minte că cei de acolo mă lăudaseră și le spuseseră tatălui și agentului meu că sunt top class. În cel de-al doilea meci cu Italia am fost titular. La încălzire, singurul nume care se auzea era Cîrjan. Cum am fost certat de domnul Mogoșanu, care era selecționer, nu am fost certat de nimeni niciodată. Tot felul de motive inventate, că nu stau bine, că nu trebuia să pasez într-o parte, ci în alta. Repet, asta era la încălzire. Am înțeles acum că tot circul ăla era făcut cu dedicație, nu mai sunt un copil. Voiau sa-mi ia increderea și să mă facă să nu fiu concentrat. Am fost schimbat în repriza a doua, aproape că n-am atins mingea pentru că se juca numai lung la cererea antrenorilor. Schimbările nu erau făcute de antrenor ci de domnul Stoichiță.

Domnul Stoichiță îl trimitea pe unul dintre oamenii săi să transmită antrenorilor schimbările, l-a văzut tatăl meu, care se afla în apropiere. Pot să confirme și alte persoane care erau acolo. La finalul meciului, domnul Stoichiță s-a întors către tata și i-a făcut semn să-și pună fermoar la gură, ca și cum eram un fotbalist slab despre care nu are ce să se comenteze. Tot el a zis că n-am venit la meciurile cu Argeș și cu Steaua ca să joc la U23 în Dubai. Dacă dumnealui îi crede pe Odegaard, Gabriek, Nketiah, Lacazette, Dembele, Tonali, Tătărușanu, Rebic sau Origi jucători de nivel U23, sunt mândru că le-am fost alături”, a declarat Cătălin Cîrjan pentru PlaySport.  

Răspunsul lui Mihai Stoichiță 

„Îmi pare rău despre acest episod cu Cîrjan. Face parte dintr-o generație în care au ieșit Louis Munteanu, Ianis Stoica, Radu Drăgușin. A fost prima mea acțiune cu un lot național, situația asta cu Cîrjan. Doar atunci am fost. De atunci nu l-am mai văzut pe Cîrjan, doar i-am pus pe ceilalți să aibă grijă să-l convoace.

Eu nu am nimic (n.r. cu el). Refuzurile nu sunt din partea mea să nu vină la echipa națională, ci din partea lui. 

(n.r. Cîrjan spune că a fost pusă presiune pe el încă de la încălzire, tocmai să nu joace bine și să iasă din decor). Nu-mi vine să cred. El a refuzat mai tot timpul. A avut și ghinionul unei accidentări care l-a scos din circuit mai multă vreme. Noi tot l-am chemat.

Cu Steaua și FC Argeș a spus că 'nu pot să mă prezint, trebuie să rămân la club că am meciuri mai importante'. Meciurile s-au jucat la o distanță mare față de cele ale naționalei. 

Eu îi transmit acum, poate se uită, poate nu. Ești în continuare în vederile loturilor naționale. Ești singurul jucător pentru care am trimis trei oameni să-l vadă și la antrenamente și la meciuri. E talentat copilul”, a spus Mihai Stoichiță la emisiunea „SuperFanii”.

Articol recomandat de stirileprotv.ro
Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!