Catalin Cirjan Arsenal Echipa Nationala Federatia Romana de Fotbal MIhai Stoichita Nationala

Acuzat că nu a venit la națională, Cătălin Cîrjan distruge conducerea FRF: „Stoichiță le transmite antrenorilor schimbările!”

Cătălin Cîrjna a povestit de ce nu s-a mai prezentat la naționala U20, condusă de Daniel Pancu, și a dezvăluit că a fost afectat de intervențiile lui Mihai Stoichiță.

SPORT.RO
Data publicarii: Miercuri 29 Martie 2023, 16:38
Data actualizarii: Miercuri 29 Martie 2023, 16:43

Cătălin Cîrjan (20 ani) se antrenează alături de Arsenal, ocupanta primului loc în Premier League. În ultimii 3 ani, mijlocașul ofensiv a avut evoluții apreciate la centrele de juniori are „tunarilor”, iar în acest sezon, Mikel Arteta (40 ani) a decis să-l securizeze la prima echipă.

Cătălin Cîrjan, acuze pentru Emil Săndoi și Daniel Pancu

Inclusiv Emil Săndoi (58 ani) a considerat că are nevoie de serviciile lui Cîrjan pentru meciurile României U21 cu Portugalia, 1-2, și Germania, 0-0. Numai că, subit, după spusele jucătorului legitimat la Arsenal, antrenorul s-a răzgândit și l-a anunțat pe acesta că se va prezenta la naționala U20, condusă de Daniel Pancu (45 ani). Numai că, tânărul lui Arsenal are o altă variantă pentru această poveste. 

„Pentru ca lumea sa ințeleagă exact cum au stat lucrurile, trebuie să spun de la început că eu am primit o convocare la echipa națională U21. Cei de la Arsenal m-au intrebat dacă doresc să particip și am acceptat imediat. Mai mult decât atât, am și cumpărat bilete de avion pentru mine și pentru părinții mei, deși era obligația Federației să se ocupe de transportul meu. Cu două zile înainte de anunțarea lotului, am fost sunat de domnul Săndoi, care mi-a recomandat să merg, până la urmă, la U20.

Vă dați seama că în primă fază nu mi-a convenit și i-am argumentat domnului Săndoi de ce nu e în regulă să procedeze așa. Dar i-am spus că îi respect decizia de a nu mă convoca. Mi-a transmis că se va consulta cu colaboratorii dumnealui și că vor lua o decizie. 'Păstrăm legătura', au fost ultimele lui cuvinte. N-am mai păstrat nicio legătură, am aflat apoi că nu am fost inclus în niciun lot.

Domnul Săndoi mi-a spus că ar fi fost bine sa nu fi refuzat acțiunea din noiembrie, când s-au jucat meciurile cu FC Argeș și cu CSA Steaua. Așa cum i-am explicat și domnului Vlad Munteanu la acea vreme, eu nu am refuzat să vin la echipa națională. Am cerut doar înțelegere pentru că în acea perioadă mă pregăteam să merg cu echipa mare în turneul din Dubai, unde se juca împotriva lui Lyon și AC Milan. Nu cred că echipa națională avea neapărat nevoie de mine la meciurile cu FC Argeș și cu Steaua. Cred că era mai important pentru viitorul naționalei ca eu să ajung să joc pentru prima echipă a lui Arsenal și acolo era o șansă foarte bună. Era păcat să o ratez. Nici nu putem compara nivelul adversarilor.

La Arsenal nu s-a primit nicio convocare de la U20. Cu domnul Pancu nu am vorbit in viața mea, de asta am și ramas dezamăgit când a spus că a aflat de la Emil Săndoi că nu vreau să vin”, a declarat Cătălin Cîrjan pentru PlaySport

Mihai Stoichiță, acuzat de implicare la selecționatele de tineret ale echipei naționale

„Rafala” lui Cîrjan a continuat. Mijlocașul ofensiv a dezvăluit că la echipele de tineret ale naționalei, omul responsabil cu schimbările și convocările este Mihai Stoichiță (68 ani). Acesta a precizat că s-a lovit personal de intervențiile directorului tehnic al FRF. 

„Mi s-a întâmplat și mie o scenă. La un moment dat, a venit la mine domnul Geolgău și mi-a zis: „Ooo, ce faci copile? Mă bucur să te văd!' Inițial, am fost surprins, știam că vorbește urât despre mine și despre fratele meu, Daniel. Când s-a apropiat de mine, și-a dat seama că m-a confundat și a zis: 'Nu pe tine voiam să te salut'. Mi-a întors spatele și m-a lăsat cu mâna întinsă. E discriminare la loturi, unii sunt luați de după cap și ținuți în puf, în timp ce altora li se arată fățiș că nu sunt doriți acolo. Spunea domnul Iordănescu recent că iubește talentul jucătorilor români, dar că le urăște mentalitatea. Ar trebui să ne uităm puțin și la cei care sunt puși acolo să creeze cadrul pentru dezvoltarea mentalității.

Pe domnul Stoichiță îl știu de la 14 ani, de la prima acțiune pe care am avut-o la Piatra Neamț, când s-a format lotul U15. Eram un copil, dar jucam și marcam în Liga a 3-a. De la 10 ani jucam la seniori. Eram lăudat zilnic de antrenorii naționalei, dar în ziua primului meci cu Moldova mi s-a spus că nu am fizic și că sunt rezervă. La 1-0 pentru Moldova am fost băgat în teren în ultimele 10 minute și am marcat. După meciul al doilea, domnul Stoichiță servea masa cu părinții a doi jucători care fuseseră titulari în ambele jocuri. A și plecat cu ei în mașină spre București. Apoi, la 16 ani, la o acțiune cu o dublă împotriva Italiei, am fost printre puținele rezerve neutilizate în primul joc. Mă antrenasem foarte bine, după ce tocmai revenisem de la un stagiu cu Arsenal. Țin minte că cei de acolo mă lăudaseră și le spuseseră tatălui și agentului meu că sunt top class. În cel de-al doilea meci cu Italia am fost titular. La încălzire, singurul nume care se auzea era Cîrjan. Cum am fost certat de domnul Mogoșanu, care era selecționer, nu am fost certat de nimeni niciodată. Tot felul de motive inventate, că nu stau bine, că nu trebuia să pasez într-o parte, ci în alta. Repet, asta era la încălzire. Am înțeles acum că tot circul ăla era făcut cu dedicație, nu mai sunt un copil. Voiau sa-mi ia increderea și să mă facă să nu fiu concentrat. Am fost schimbat în repriza a doua, aproape că n-am atins mingea pentru că se juca numai lung la cererea antrenorilor. Schimbările nu erau făcute de antrenor ci de domnul Stoichiță.

Domnul Stoichiță îl trimitea pe unul dintre oamenii săi să transmită antrenorilor schimbările, l-a văzut tatăl meu, care se afla în apropiere. Pot să confirme și alte persoane care erau acolo. La finalul meciului, domnul Stoichiță s-a întors către tata și i-a făcut semn să-și pună fermoar la gură, ca și cum eram un fotbalist slab despre care nu are ce să se comenteze. Tot el a zis că n-am venit la meciurile cu Argeș și cu Steaua ca să joc la U23 în Dubai. Dacă dumnealui îi crede pe Odegaard, Gabriek, Nketiah, Lacazette, Dembele, Tonali, Tătărușanu, Rebic sau Origi jucători de nivel U23, sunt mândru că le-am fost alături”, a mai spus Cătălin Cîrjan. 

Articol recomandat de stirileprotv.ro
Anunțul momentului vine din Rusia
Vineri 12 Mai 2023, 11:45
Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!