Vrabia mălai visează. Ce declara Mihai Stoichiță despre naționala lui Emil Săndoi înainte de începerea turneului final

Romania U21 EURO 2023 MIhai Stoichita Nationala U21 Mihai Stoichiță
Alexandru Hațieganu
Data publicarii: Duminica 25 Iunie 2023, 08:13
Data actualizarii: Duminica 25 Iunie 2023, 08:26

România U21 a fost eliminată matematic de la Campionatul European de tineret găzduit de țara noastră și de Georgia. 

România U21 a pierdut sâmbătă, pe arena din Ghencea, meciul cu Ucraina U21 cu 0-1 și, în același timp, orice șansă pentru calificarea în fazele eliminatorii ale Campionatului European.

Echipa naţională U21 a Spaniei a învins tot sâmbătă seara, la Bucureşti, echipa naţională U21 a Croaţiei, 1-0, într-un meci contând pentru Grupa B a Campionatului European U21. După acest rezultat, România şi Croaţia sunt eliminate de la Euro.

  • Mihai Stoichiță

Directorul tehnic al FRF, Mihai Stoichiță, declara că naționala U21 are chiar șanse să cucerească aurul la acest turneu final. Pe ce se baza "Lippi"? Iată ce spunea în acest an.

„De câteva zile stau numai la echipele naționale și mă uit și eu când intru la o ședință ce e în jurul meu. Mă uitam ieri (n.r. – marți) la U21, pentru că m-am dus și am stat cu Emil Săndoi și cu băieții la o analiză a meciurilor Portugaliei, și când vezi Petrila, Baiaram, Grameni, Pitu, Miculescu, absolut toți care sunt pe acolo sunt jucători care decid meciuri pentru poate posibila viitoare campioană a României.

Și noi facem un caz de un jucător care a refuzat constant convocarea la echipa națională (n.r. – Cătălin Cârjan). Păi se ridică nivelul campionatului U23 din Anglia la nivelul din SuperLiga?

Și când m-am uitat la ei le-am spus: ‘cu voi mie nu îmi e frică să spun că mă duc să câștig Campionatul European’. Dacă mă mai gândesc că de la echipa mare poate să vină după ce termină acțiunea din vară Louis Munteanu, Tavi Popescu, mai e încă unul…

Te uiți la ei, păi când spui numele astea, probabil dacă ai avea echipa națională U21 pe mână te-ai bate la campionat în România. Asta e părerea mea”, a declarat Mihai Stoichiță, în primăvară, pentru Fanatik. 

Cum arată clasamentul în Grupa B

1. Spania - 6p

2. Ucraina - 6p

3. Croația - 0p

4. România - 0p

Programul ultimei etape din Grupa B

Croația U21 - România U21, 27 iunie, ora 21:45

Spania U21 - Ucraina U21, 27 iunie, ora 21:45

ARTICOLE PE SUBIECT
Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!