OPINIE | Treziți-vă! Fiți decenți! Asumați-vă erorile! Caramavrov trage concluziile după un Campionat European de coșmar pentru România

Romania U21 EURO 2023 Florin Caramavrov Nationala U21
Florin Caramavrov
Data publicarii: Miercuri 28 Iunie 2023, 23:06
Data actualizarii: Miercuri 28 Iunie 2023, 23:18

Sunt mai multe variante pentru reacțiile oficialilor FRF după meciurile naționalei U21 la Campionatul European: 1. Nu se pricep; 2. Au orbul găinilor sau 3. Ne prostesc cu dovada-n față.

Altfel nu se explică declarațiile uluitoare ale acestora, care spun că ne-am îndeplinit obiectivul cu reprezentativa de tineret, pentru că aceasta a dat trei titulari la naționala mare!

Poate că suntem noi dilii. Ni s-a părut doar că diferența dintre echipa noastră și celelalte naționale este imensă sau că ai noștri nu joacă nimic asemănător cu fotbalul, că nu li s-a implementat o idee tactică în afară de aceea penibilă „Să nu luăm gol!” 

Produsul fotbalului românesc îl reprezintă naționalele. Cum arată ele, așa și fotbalul

Și nu merge motivația cu jucătorii care sunt crescuți de cluburi. Aceste cluburi sunt sub patronajul FRF și LPF. Cele două instituții sunt acelea care dictează și care dirijează. Ele ar trebui să se preocupe de dezvoltarea cluburilor, ele trebuie să dea direcțiile și chiar să le ajute pe acestea. E vorba de produsul fotbalului românesc. Asta creștem, asta avem. 

E ușor să arunci vina pe cluburi, care au, bineințeles, bubele lor. Dar FRF și LPF sunt cele care conduc, iar cine conduce răspunde pentru starea actuală a fotbalului românesc, una prăfuită, șifonată. Un fotbal rămas la distanță imensă de țările dezvoltate, o distanță măsurată tocmai prin aceste evoluții ale naționalelor și ale echipelor de club în cupele europene (vezi acel rușinos 0-10 în dublă manșă al FCSB cu Silkeborg. 

Cum argumentează Federația imaginea deplorabilă a naționalei U21?

Tovarășii de la FRF ar trebui să vină cu niște argumente logice pentru imaginea deplorabilă a  naționalei de tineret. Ceva nu a mers, mai demult, de curând... Niște decizii nu au fost luate cum trebuie, poate cu alegerea selecționerului sau poate altceva.

Ce s-a întâmpat la naționala de tineret cu jucători pe care i-am apreciat în Liga 1? Ce s-a întâmplat cu unul dintre cei mai buni jucători ai campionatului trecut, Louis Munteanu? De ce unii sunt indolenți, alții prea individualiști, iar ații prea fricoși?

Dacă federalii se ascund după cei trei tineri fotbaliști care au fost titulari la naționala mare și nu fac o analiză corectă a celor întâmplate, nu avem nicio șansă de redresare.  

Burleanu ne îndeamnă să ne bucurăm. Să ne bucurăm că suntem proștii Europei. 

VIDEO Emil Săndoi, după România U21 - Ucraina U21 0-1

ARTICOLE PE SUBIECT
Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!