Prima DACIA ELECTRICA a fost surprinsa la teste. Surpriza uriasa: ce masina se pregateste. FOTO

Prima DACIA ELECTRICA a fost surprinsa la teste. Surpriza uriasa: ce masina se pregateste. FOTO

Dacia se pregateste sa lanseze cele mai ieftine masini electrice de pe piata. 

Dacia intra in scurt timp in "hora" masinilor electrice, menite sa elimine aproape definiv poluarea produsa de masini.

Cu cele mai ieftine modele de pe pietele occidentale, Dacia va beneficia de tehnologia Renault, care vinde deja destul de multe modele electrice in frunte cu modelul Zoe, cea mai vanduta masina electrica din Eurpoa.

"Modelele electrice Dacia vor fi socant de ieftine", este declaratia cu care presedintele Dacia din Europa a starnit un interes enorm.

Urmeaza si Dacia, cu versiuni mai vechi ale modelelor de succes Renault, asa cum au obisnuit francezii de la preluarea uzinei de la Pitesti.

Pana atunci, presa auto din Europa a surprins deja un Duster electric la teste in zona Scandinaviei.

Site-ul spaniol Motor.es anunta insa ca modelul pregatit de Renault nu este Duster, ci va purta sigla Alpine. Este o alta marca detinuta de Renault, aflata in prezent cu o singura masina pe piata, A110, un model sport.

Urmatorul model ar fi un SUV electric, iar testele sunt efectuate pe un Duster modificat ce ar putea servi drept urmatoarea generatie a Duster, proaspat relansata cu motoare clasice.

Fotografii care au surprins masina in teste prin zapada sustin ca masina era electrica, deoarece nu producea niciun zgomot de motor, nu avea evacuare si putea fi vazuta bateria in partea de jos a masinii.

Analiza facuta de jurnalisti s-a bazat pe franele Brembo, utilizate in mod normal pe masini de performanta,de unde si concluzia ca Renault pregateste un model premium electric.

Este vorba despre un SUV, care va fi produs sub marca premium Alpine, relansata de Renault in ultimii ani. Aceasta nu are decat un singur model, A110, insa doreste sa intre rapid pe segmentul SUV-urilor, unde va concura Porsche Macan. Data de lansare a noului model nu poate fi mai devreme de 2 ani, au mai anuntat jurnalistii spanioli.
 

VEZI IMAGINI IN GALERIA FOTO (Sursa Motor.es)

VIDEO PROTVPLUS.RO

Sediul agenției de presă Associated Press şi al postului Al Jazeera din Gaza, distruse de o rachetă
BRAT
Modifică setările cookies