Dacia HIBRID, apoi electrica! Anuntul mult asteptat despre noile modele Logan si Sandero

Dacia HIBRID, apoi electrica! Anuntul mult asteptat despre noile modele Logan si Sandero

Dacia pregateste noutati importante. 

Noile generatii Sandero si Logan vor avea si versiuni hibride. Acestea vor fi construite pe noua platforma a grupului Renault, inaugurata recent cu noul model Clio. Anul de lansare pentru cele mai astepate modele Dacia nu este 2019 asa cum se credea, ci toamna lui 2020, au aflat francezii de la L'Argus.

Prin modificarea de platforma, Dacia va putea sa implementeze si noile cerinte de siguranta reglementate de legislatia europeana.

Marc Suss, directorul programului de modele accesibile Global Access din cadrul Grupului Renault, a confirmat ca noile generatii Sandero si Logan vor utiliza platforma CMF-B, pe care a fost dezvoltata si noua generatie Renault Clio.

Pe aceasta platforma, Dacia poate monta camera video sau senzori de marsarier si sistemul de franare automata de urgenta (AEB) in dotarile standard, asa cum urmeaza sa ceara obligatoriu Uniunea Europeana tuturor modelelor auto in viitorul apropiat.
 

Dacia hibrid, electrica ar fi prea scumpa!

 

Dacia spera sa dea lovitura cu cele mai ieftine modele electrice de pe piata, insa momentul nu este luat in calcul de conducerea companiei pentru viitorul apropiat. Modelele hibride ar rezolva insa problema emisiilor ridicate ale masinilor Dacia.

"Noua platforma ne va permite sa respectam viitoarele regulamente din 2022 si ofera posibilitati de electrificare. Pentru a respecta normele pentru dioxid de carbon va trebui sa luam decizii cu privire la electrificarea gamei Dacia. Totusi, in prezent, costurile suplimentare pentru hibridizare sunt foarte importante pentru noi. O masina electrica Dacia la 27.000 de euro nu ar avea niciun sens", explica Suss.

  • Dacia HIBRID, apoi electrica! Anuntul mult asteptat despre noile modele Logan si Sandero
VIDEO PROTVPLUS.RO

Incident grav în București. O șină s-a desprins, a trecut prin podeaua unui tramvai și a rănit un bărbat
BRAT
Modifică setările cookies