OFICIAL Atletico Madrid, eliminată dar calificată! Vestea de ultimă oră primită de Horațiu Moldovan și compania

Atletico Madrid Cupa Mondială a Cluburilor FIFA sferturile Champions League UEFA Liga Campionilor
SPORT.RO
Data publicarii: Miercuri 17 Aprilie 2024, 10:58
Data actualizarii: Miercuri 17 Aprilie 2024, 12:34

Spaniolii s-au oprit în sferturile Champions League, după 2-1 în tur și 2-4 în retur cu Borussia Dortmund.

Înfrângerea şi eliminarea echipei FC Barcelona din Liga Campionilor, marţi seara, garantează calificarea formaţiei Atletico Madrid pentru noua Cupă Mondială a Cluburilor FIFA, care va debuta în 2025 în Statele Unite, informează EFE.

Atletico Madrid, care a părăsit la rândul ei cea mai importantă competiţie continentală intercluburi în sferturile de finală, nu mai poată fi ajunsă de Barca în clasament, devenind astfel a 22-a echipă care are asigurată prezenţa la viitoarea competiţie continentală modernizată, a cărei primă ediţie se va derula între 15 iunie şi 15 iulie 2025.

Cupa Mondială a Cluburilor în noul format urmează să se dispute o dată la patru ani, începând din 2025, cu participarea a 32 de echipe repartizate în opt grupe de câte patru, din care primele două vor accede în optimile de finală.

Europa are 12 locuri rezervate la Cupa Mondială a Cluburilor

Din partea UEFA, care are 12 locuri rezervate în competiţie, unsprezece sunt deja calificate: Real Madrid, Chelsea Londra şi Manchester City, câştigătoarele ultimelor trei ediţii ale Ligii Campionilor, Bayern Munchen, Paris Saint-Germain, Inter Milano, Borussia Dortmund, FC Porto, Benfica Lisabona, Juventus Torino şi Atletico Madrid.

Arsenal Londra poate obţine la rândul său calificarea în cazul în care va reuşi să se impună în actuala ediţie a Ligii Campionilor, a cărei câştigătoare are garantat, de asemenea, un loc la Mondialul de anul viitor. Aceasta este singura variantă posibilă pentru clubul englez, care nu se află într-o poziţie favorabilă în clasamentul cluburilor UEFA.

Borussia Dortmund, Paris Saint-Germain - ambele calificate marţi în semifinalele Ligii Campionilor, Real Madrid, Manchester City şi Bayern Munchen, care vor evolua miercuri în manşa secundă a sferturilor de finală, au deja un loc asigurat la Cupa Mondială, aşa că dacă una dintre cele cinci va fi noua campioană continentală, RB Salzburg din Austria va fi ultima calificată din partea Europei.

Ce cluburi din afara Europei s-au calificat deja la Cupa Mondială a Cluburilor 

În afara celor unsprezece cluburi europene, cu o limită de două echipe de ţară (cu excepţia cazului în care mai mult de două formaţii din acelaşi teritoriu au câştigat competiţia continentală, cum este cazul echipelor braziliene), există deja alte unsprezece echipe din restul lumii cu un loc asigurat la Cupa Mondială din 2025.

Acestea sunt Palmeiras, Fluminense şi Flamengo din Brazilia, Al-Ahly (Egipt), Al-Hilal (Arabia Saudită), Wydad Casablanca (Maroc), Urawa Reds (Japonia), Club Leon şi Monterrey din Mexic, Seattle Sounders (SUA) şi Auckland City (Noua Zeelandă).

Alături de ultima calificată din Europa, mai sunt de stabilit alte nouă participante la Mondialul cluburilor: două din Asia, două din Africa, una din CONCACAF, trei din CONMEBOL şi un club din ţara gazdă. Agerpres

Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!