Veste uriașă pentru Dinamo! Când va începe demolarea stadionului din ”Ștefan cel Mare”

Dinamo stadion Dinamo Vlad Iacob Liga 2 Stadion Dinamo
SPORT.RO
Data publicarii: Vineri 10 Februarie 2023, 09:06
Data actualizarii: Vineri 10 Februarie 2023, 09:06

Vlad Iacob, administratorul special al lui Dinamo, a anunțat că stadionul din ”Ștefan cel Mare” va fi demolat.

Compania Națională de Investiții, care va finanța proiectul noii arene a lui Dinamo, a anunțat la finalul anului 2022 că toate avizele necesare pentru proiectarea și execuția stadionului vor fi obținute în 30 de zile.

Oficialul dinamovist a spus că procedura de demolare a actualei arene va începe în această primăvară.

Vlad Iacob: ”Deja se lucrează la proiect”

„Legea Sportului susține că nu poți începe construcția și demolarea unui stadion până nu ai proiectarea și finanțarea, care este aprobată de CNI. Deja se lucrează la proiect, iar în această primăvară vor intra buldozerele, din ce am înțeles. Dacă ne uităm la celelalte arene, cam în doi ani (n.red. – va fi gata stadionul). 

Vrem până atunci să jucăm pe arena Arcul de Triumf, iar cealaltă variantă este stadionul din Giurgiu, unde suprafața de joc este foarte bună. Căutăm și alte soluții. Cred că putem exclude Ghencea (n.red. – râde)”, a spus Vlad Iacob, pentru ProSport.

Ministrul de Interne Lucian Bode și oficialii celor de la CS Dinamo au profitat de aniversarea de 74 de ani a clubului din luna mai pentru a anunța că arena din ”Ștefan cel Mare” a fost predată către CNI.

Atunci, Bode a spus că noul stadion Dinamo va fi gata în 2024, adică după 24 de luni, termen fixat și pentru construcția stadioanelor Ghencea, Giulești și Arcul de Triumf. Acum, pare din ce în ce mai greu de crezut că noua arenă din ”Ștefan cel Mare” va fi gata în 2024.

Potrivit primelor informații apărute în spațiul public, noul stadion Dinamo va avea 25.000 de locuri, suprafață de joc hibridă, cameră VAR, restaurant și hotel pentru sportivi.

ARTICOLE PE SUBIECT
Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!