Liga 2 REVINE conform planului! Apelul facut de UTA la TAS a fost RESPINS

UTA Arad FRF liga 2 Petrolul Ploiesti TAS Liga 2 BREAKING NEWS! Liga 2 REVINE conform planului! Apelul facut de UTA la TAS a fost RESPINS
SPORT.RO
Data publicarii: Vineri 03 Iulie 2020, 13:01
Data actualizarii: Vineri 03 Iulie 2020, 16:11

UTA a contestat la TAS modalitatea aleasa de FRF pentru incheierea sezonului din liga secunda.

Aradenii lui Laszlo Balint erau aproape siguri de promovarea pe prima scena, inainte de oprirea campionatului din cauza pandemiei de coronavirus. UTA avea 11 puncte avans fata de locul de baraj, iar promovarea directa parea o formalitate. Numai ca FRF a decis ca restul competitiei sa se desfasoare in format play-off, iar punctajele primelor 6 echipe au fost reduse la jumatate, la fel cum se intampla si in Liga 1 atunci cand se trece la faza finala a competitiei. Astfel, UTA si-a vazut avansul redus la doar cinci puncte si a contestat la TAS masura aleasa de FRF pentru continuarea sezonului.

Raspunsul tribunalului a venit astazi, iar finalitatea este una nefavorabila aradenilor. TAS a dat dreptate Federatiei, astfel ca meciurile vor continua sa se joace asa cum s-a stabilit initial.

”Tribunalul Arbitral al Sportului a respins vineri, 3 iulie 2020, contestația formulată de UTA Arad împotriva deciziei Comitetului de Urgență al FRF din 14 mai, validată de Comitetului Executiv, de a încheia ediția 2019-2020 a Ligii 2 cu un play-off între primele șase clasate.

Scenariul de finalizare a sezonului a fost dezbătut cu reprezentanții cluburilor din eșalonul secund. Varianta propusă de Departamentul Competiții a fost cea a play-off-ului, într-o singură manșă, între primele 6 clasate înaintea întreruperii competiției. Aceleași 6 cluburi care au solicitat și primit licența de participare în Liga 1, sezonul 2020-2021, pentru a nu fi afectată integritatea sportivă.

Punctele obținute până acum în sezon au fost înjumătățite. Formațiile clasate pe primele 3 poziții au avantajul de a disputa 3 din cele 5 meciuri pe teren propriu. La finalul play-off-ului, primele două echipe vor promova direct în Liga 1, în timp echipa de pe poziția a treia va disputa barajul cu locul 6 din play-out-ul Ligii 1. Decizia a fost validată de Comitetul Executiv al FRF în data de 27 mai 2020”, se arata pe site-ul FRF. 

Vestile proaste nu se opresc pentru cei de la UTA, care au aflat recent ca meciul cu Petrolul Ploiesti nu se va mai disputa, din cauza faptului ca petrolistii au cinci cazuri de coronavirus in lot. Astfel, primul meci pe care aradenii il vor disputa va fi cel cu Turris T. Magurele, in data de 9 iulie. 

Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!