GALERIE FOTO Apare un nou stadion de cinci stele în România, în 2026: ”Va arăta superb”

stadion pitesti FC Arges Liga 2
SPORT.RO
Data publicarii: Sambata 01 Iunie 2024, 09:40
Data actualizarii: Sambata 01 Iunie 2024, 09:40

În ultimii ani, pe harta fotbalului românesc au ”răsărit” mai multe stadioane moderne, urmând ca și alte proiecte să fie demarate pentru următoarea perioadă.

Pe listă este și stadionul lui FC Argeș. După ce vechea arenă din Trivale a fost demolată de mai bine de jumătate de an, acum se pregătește construirea unui nou stadion, care va costa aproximativ 100 de milioane de euro.

Dani Coman, care a preluat recent funcția de președinte la clubul piteștean, a vorbit despre construirea noii arene a lui FC Argeș și a spus că aceasta ar putea fi gata în doi ani și jumătate.

Când va fi gata noul stadion din Pitești

Noua arenă din Pitești va avea o capacitate de 15.200 de locuri, similară cu cea a vechiului stadion, care avea 15.170 de locuri.

„Ce vă pot spune este că va arăta superb. Sper ca în doi ani și jumătate să ne putem bucura de un stadion frumos. În momentul de față nu se lucrează. Se face proiectarea și sperăm ca în toamnă să înceapă lucrările de construire”, a spus Dani Coman, potrivit sportpesurse.ro.

Retrogradată în sezonul precedent în Liga 2, FC Argeș nu a prins nici măcar play-off-ul care să-i asigure o șansă de a lupta pentru promovare. Piteștenii au încheiat sezonul în play-out, dar s-au salvat fără emoții de la retrogradarea în Liga 3.

Până la construirea noii arene de la Pitești, FC Argeș va disputa meciurile de pe teren propriu pe stadionul lui CS Mioveni.

Detalii despre noul stadion din Pitești

La 11 ianuarie 2023, Guvernul României a aprobat construirea noului Stadion "Nicolae Dobrin" în Piteşti, care, conform Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice şi Administraţiei, va fi ridicat pe trei etaje (subsol, parter şi 3 etaje) şi va avea o capacitate de 15.200 de locuri pentru spectatori şi 457 de locuri de parcare.

Proiectul, clasificat ca stadion de categoria 4, conform regulamentului UEFA, include pe lângă terenul de joc pentru fotbal, zone pentru spectatori, jucători, delegaţii oficiale şi reprezentanţii mass-media, o sală multifuncţională, un centru pentru copii şi juniori, spaţii de antrenament pentru sporturi conexe (lupte, box, judo, karate) şi o sală de forţă.

ARTICOLE PE SUBIECT
Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!