Liga 1

„Pe tabelă trebuia afișat nu doar scorul, ci și nota 10!” Mihai Mironică, despre derbiul FCSB - CFR Cluj

E la modă să spui că Liga 1 este o nenorocire de competiție, dar acest FCSB-CFR merită toate superlativele și un loc în galeria celor mai frumoase partide din istoria campionatului României.

SPORT.RO
Data publicarii: Duminica 23 Ianuarie 2022, 23:01
Data actualizarii: Duminica 23 Ianuarie 2022, 23:12

Octavian Popescu a fost un foarte credibil Dobrin cu golul său galactic, cu pasa de un rafinament sublim săltată pentru Dumiter, cu driblingul minunat reușit în fața unui închizător atât de bun și-n această partidă așa cum a fost Boateng. Dar și Debeljuh a fost cât un Dudu Georgescu cu invenția sa de “cocoșatul de la Notre Dame” la primul lui gol, cu oportunismul de la cel de-al doilea gol și cu toată prestația excelentă de pivot. Și mai adăugăm la meniul special al acestui festin parada de Lobonț a lui Vlad la capul lui Debeljuh, golul și centrarea de gol ale lui Valentin Gheorghe demne de Adrian Ilie plus evoluția lui Deac cum rar s-a mai văzut la un decar de 35 de ani în România. Bonusuri, golurile stropite cu sânge de Chipciu, cel care a avut eleganța de a nu se bucura ostentiv pe stadionul pe care erau foștii lui fani, și Cristea, acest Vinicius românesc cu o abilitate deosebită de a lovi decisiv cu capul.

Suntem în plin val al cincilea al acestei pandemii care a lovit fotbalul românesc cu virusul CFR. Trupa lui Dan Petrescu va cuceri și al cincilea titlu consecutiv de campioană, lucru nemaivăzut de un sfert de veac, de la Steaua anilor ‘90. O formație, cea din Ghencea, de care Chipciu se îndrăgostea în copilărie și pe care acum o contopește cu actuala FCSB despre care spune că îi aduce aminte de vechea echipă inclusiv prin atmosfera de la acest derby.

FCSB are explozia, momentul de grație, genialitatea pe care le-a arătat nu doar cu CFR, dar și în alte partide memorabile din acest sezon, cu Universitatea Craiova și Dinamo. Dar echipa lui Becali nu ajunge la anduranța, consistența etapă de etapă la care funcționează acest batalion din Legiunea Străină cravașat de Dan Petrescu. Senzația e că Becali s-a împăcat cu acest gând și singura speranță pe care o mai are este o implozie financiară la un club CFR Cluj la care este evident că veniturile sunt surclasate de cheltuieli.

Modifică setările cookies