VIDEO EXCLUSIV „Nu are nicio scuză!” Cum a comentat Marian Iancu scandalul de la meciul Sepsi Sf. Gheorghe - FCU Craiova 

Ana-Maria Popescu
Data publicarii: Marti 31 Ianuarie 2023, 11:52
Data actualizarii: Marti 31 Ianuarie 2023, 11:56

Continuă discuțiile pe tema scandalului de la meciul dintre Sepsi Sf. Gheorghe și FCU Craiova. 

Meciul din etapa cu numărul 23 din Superliga României, disputat la Sfântu Gheorghe, a fost întrerupt de Andrei Chivulete, 'centralul' partidei, în minutul 26, din cauza scandărilor rasiste care răsunau din zona peluzei suporterilor olteni. Deși a întrerupt inițial meciul timp de 10 minute, ca avertisment pentru suporteri, să înceteze cu scandările, aceștia au continuat, astfel că arbitrul a pus capăt meciului. 

Decizia a stârnit indignare, în contextul în care FCU Craiova a argumentat că nu a organizat deplasarea fanilor și le-au precizat oficialilor covăsneni că nu sunt fani care merg să sprijine echipa prin intermediul lor. Nume importante din fotbal s-au exprimat în acest sens, punctând că arbitrul ar fi trebuit să suspende meciul și să impună scoaterea fanilor respectivi de pe stadion, iar apoi partida să se desfășoare în condiții normale.

Marian Iancu a vorbit despre situația de la Sepsi Sf. Gheorghe 

Marian Iancu (57 ani), fostul patron al lui Poli Timișoara, a comentat la „Ora exactă în sport” situația, punctând și el că meciul nu trebuia oprit definitiv. Fostul finanțator consideră că Andrei Chivulete a făcut „exces de zel” în decizia luată și a spus că meciul ar trebui rejucat, nu câștigat la „masă verde” de o echipă sau alta. 

„Trebuiau scoși din tribună individual sau grup, nu se impunea să oprești meciul, a fost exces de zel din partea arbitrului. Nu se știe ce a fost, tribuna e slobodă, trebuia gândită treaba asta. Orice lege, orice regulament, dacă e interpretabil sau lejer poate crea astfel de momente, arbitrul nu are nicio scuză că a oprit meciul, trebuia să suspende până când jandarmeria îi scotea și meciul continua. 

Să fim serioși, ce scandări xenofobe? Au fost scadări urâte, e clar că nimeni nu e de acord să se perpetueze, se știe, se cunoaște, nu e o întâmplare, se întâmplă în tribună lucruri mult mai grave care nu sunt pedepsite, s-au bătut galeriile prin tribune, s-a lăsat cu răniți. Nu se impune, mai ales pentru o echipă care a jucat în deplasare, nu înțeleg de ce s-a pus gaz pe foc. 

Să se rejoace meciul, Sepsi e organizator, să se joace cu tribunele goale. Poate juca două meciuri acasă cu tribunele goale, să se organizeze mult mai bine, dar rezultatul trebuie stabilit pe teren și să fie decis pe teren, asta e părerea mea”, a declarat Marian Iancu la PRO Arena.  

ARTICOLE PE SUBIECT
Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!