VIDEO EXCLUSIV Marian Iancu a reacționat în cazul lui Victor Pițurcă

Marian Iancu reținere victor piturca Victor Piturca Stiri
SPORT.RO
Data publicarii: Marti 31 Ianuarie 2023, 11:26
Data actualizarii: Marti 31 Ianuarie 2023, 11:50

Marian Iancu, fostul patron de la Poli Timișoara, a reacționat în cazul lui Victor Pițurcă (66 de ani).

Fostul selecționer a fost eliberat după o noapte petrecută în arest, după ce a fost reținut de procurorii DNA într-un dosar care vizează achiziții făcute în timpul pandemiei. 

Omul de afaceri nu crede în acuzația care i se aduce lui Victor Pițurcă, pe care l-a propus ca antrenor la FCSB.

Marian Iancu, despre Pițurcă: ”E un tip inteligent. E o procedură întreagă”

„Având informațiile publice, nu cred în acuzația care i se aduce, traficul de influență e infracțiune de interpretare, e volatilă. Nu cred că și-ar fi expus fiul, e un tip inteligent, orice ar fi, nu am avut relații bune cu el, dar nu și-ar fi expus copilul în condițiile în care ar fi vorba de o așa-zisă fraudă. 

Cred că și parchetul înțelege că o asemenea acuzație nu stă în picioare, e un tip încăpățânat, cred că se va lupta și va demonstra că un trafic de influență în România e interpretabil și pune presiune, dar dacă știi că ești curat în fața legii, cred că va ieși bine din asta. 

Pune presiune mult mai mare că e implicat fiul lui, asemenea anchetă cere alte capete, s-au cerut denunțuri, alternativă de a trage și răspunderea fiului e un stres în plus. Asta e procedura, nu știm ce e în spatele acuzațiilor, cât de grav este, știm doar ce a apărut public. Ancheta e secretă, nu știm cum stau lucrurile și cât e dorința de a pune presiunea pe el, ca individ, când un sistem se năpustește asupra ta, nu e ușor, să luăm în calcul factorul psihologic. 

Trebuie să se prezinte de câte ori va fi citat, cu apărător, are calitatea de suspect. E o procedură întreagă, care i se pune în vedere, el știe și sunt sigur că va respecta. Nu cred în vinovăție când rămâne doar un trafic de influență, e pur și simplu o așa-zisă infracțiune de interpretare, sistemul judiciar interpretează împotriva ta. I se va transmite, probabil, să nu părăsească țara”, a spus Marian Iancu, la emisiunea Ora Exactă în Sport.

VIDEO - Marian Iancu, la emisiunea Ora Exactă în Sport

De ce a fost reținut Victor Pițurcă

În aprilie 2020, firma Helios Dentserv și Ministerul Apărării Naționale au semnat un contract în valoare de 13.459.138 lei (aproximativ 2,72 milioane de euro), care presupunea livrarea către MApN a 1.000.000 de măști chirurgicale FFP1, 300.000 de măști FFP2, 100.000 de măști FFP3, 10.000 de viziere și 50.000 de ochelari de protecție, notează Gsp. 

În mai 2020, după ce s-a încheiat starea de urgență, Helios Dentserv a încheiat un contract de cesiune de creanță cu PAV Green Energy SRL, firma lui Alexandru Pițurcă, fiul fostului selecționer. 

ARTICOLE PE SUBIECT
Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!