VIDEO EXCLUSIV „Mister, nu înțeleg cum să stau acolo!” Cum i-a schimbat stilul de joc Poenaru lui Andrei Cordea în doar un sezon

Invitat telefonic la Ora Exactă în Sport, Ilie Poenaru a dezvăluit procesul de formare al lui Andrei Cordea la Academica Clinceni. 

SPORT.RO
Data publicarii: Miercuri 15 Septembrie 2021, 12:27
Data actualizarii: Miercuri 15 Septembrie 2021, 13:07

Andrei Cordea (22 ani) a jucat un singur sezon, 2020-2021, sub comanda lui Ilie Poenaru la Academica Clinceni. Iar acela a fost cel mai de succes an din istoria clubului ilfovean, care s-a calificat în premieră în playoff-ul Ligii 1. 

Evoluțiile încântătoare ale mijlocașul l-au convins pe Gigi Becali să apeleze la o veche datorie și să îl transfere pe o sumă modică (în jurul a 70.000 de euro, după spusele omului de afaceri) la FCSB. Cu toate acestea, Ilie Poenaru a dezvăluit tot procesul de formare al lui Cordea și cum l-a instruit să își schimbe stilul de joc. 

  • „Mister, nu înțeleg cum să stau acolo!” Cum i-a schimbat stilul de joc Poenaru lui Andrei Cordea în doar într-un sezon

Poenaru: „Cordea când a venit la Clinceni avea probleme mari din punct de vedere tactic”
 

„I-am spus că niciodată să nu se mulțumească cu puțin, tot timpul să își dorească mai mult, să muncească la fel de mult. Andrei Cordea când a venit la Clinceni avea probleme foarte mari din punct de vedere tactic, stătea lipit de tușă. Într-un an a reușit să învețe să joace la interior, pentru că eu așa am jucat la Cliceni, cu mijlocașii laterali la interior, și uitați-vă la realizările lui Andrei Cordea, de unde au venit. 

Am avut o muncă titanică cu el, spunându-mi tot timpul: „Mister, nu înțeleg cum să stau acolo, pot să stau doar pe tușă.”. I-am zis că eu așa joc și că acolo va da cel mai bun randament. I-am explicat că de la interior pleci în toate pozițiile, atât ofensiv cât și defensiv, și parcurgi distanțe mai mici decât atunci când stai pe tușă”, a dezvăluit Ilie Poenaru la Ora Exactă în Sport, la PRO X. 

În singurul sezon în care a evoluat pentru Academica Clinceni, Cordea a marcat 4 goluri și a oferit 3 pase decisive în 34 de meciuri, iar pentru FCSB, în doar 10 jocuri a înscris de trei ori și a oferit 4 assist-uri. 

Modifică setările cookies