Universitatea Craiova - Rapid, de la 20:00. De doi-trei bani speranță. Meciul zilei, analizat de Dan Chilom

SPORT.RO
Data publicarii: Luni 04 Martie 2024, 15:30
Data actualizarii: Luni 04 Martie 2024, 15:55

de Dan Chilom

Etapa a 29-a se încheie azi la Craiova, pe stadionul Ion Oblemenco, cu meciul dintre Universitatea și Rapid. Miza este importantă îndeosebi pentru oaspeți, care mai au “de doi bani speranță” la campionat și se vor agăță cu disperare de acest meci. Fotoliul de lider este ocupat confortabil de FCSB care are o diferență de 13 puncte. 

Nici la Craiova nu este liniște, dar obiectivul play-off a fost atins, așadar, singurul obiectiv rămas în joc, în Superligă, plauzibil dar și complicat totodată, a rămas accederea pe podium. 

În deplasare, rapidiștii arată total schimbați față de meciurile din Giulești, iar aici ne aducem aminte de meciul de la Iași, pierdut inexplicabil de giuleșteni cu 1-3, după ce au condus cu 1-0. 

Universitatea a acumulat 25 de puncte în 14 meciuri pe Oblemenco, au marcat 22 de goluri și au încasat 16. În ultimele cinci întâlniri dintre cele două, este egalitate. Două victorii Rapid, două Craiova, și o remiză. În 2023, Universitatea învingea acasă pe Rapid cu scorul de 3-1.  

Alexandru Mitriță este jucătorul cheie pentru olteni. El a reușit 9 pase de gol în acest sezon.

Din meciurile din deplasare, Rapid a strâns 22 de puncte, a marcat 18 goluri și a primit 13. 

7 remize au feroviarii în meciurile din deplasare. 

Albion Rrahmani ocupă poziția a 5-a în topul golererilor cu 11 reușite.

Rapid are în total marcate 50 de goluri, și ocupă poziția a treia în acest clasament, în schimb ce Craiova are mai puține reușite, 44, și se află pe poziția a patra. 

Într-un clasament al defensivelor,  Rapid ocupă poziția a cincea, cu 31 de goluri încasate, în schimb ce Universitatea ocupă poziția a opta, cu 36 de goluri primite. 

Sugestia Sport.ro -  Peste 2,5 goluri.

Standings provided by Sofascore
Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!