VIDEO EXCLUSIV România nu e singura. Naționalele care și-au mai asigurat deja prezența la Campionatul European de handbal feminin 2024

SPORT.RO
Data publicarii: Luni 04 Martie 2024, 15:12
Data actualizarii: Luni 04 Martie 2024, 15:13

Ediţia din 2024 a Campionatului European va fi prima cu 24 de echipe la start şi va fi găzduită de Austria, Ungaria şi Elveţia, între 28 noiembrie – 15 decembrie.

Naționala României a tranșat dubla cu Croația din preliminariile pentru EURO 2024, cu o dublă victorie: și la Bistrița (26-24), dar și la Koprovnica, scor 25-23, într-o partidă transmisă duminică seara de Pro Arena și VOYO. 

Aflată pe primul loc în Grupa 1 din preliminarii, reprezentativa condusă de Florentin Pera a obținut calificarea înaintea ultimelor confruntări pentru turneul final ce va fi găzduit de trei țări. 

Performanța e cu atât mai mare cu cât selecționerul nu mai poate conta pe două dintre cele mai valoroase handbaliste ale României din ultimii 20 de ani. Cristina Neagu și Crina Pintea au anunțat după finalul Mondialului din decembrie că se retrag din prima reprezentativă. 

Mai mult, Pera nu s-a putut baza pe alte două jucătoare de top: centrul Eliza Buceschi și interul dreapta Sorina Grozav, ambele componente ale formației Rapid. Buceschi e accidentată, în timp ce Sorina Grozav e însărcinată. 

Naționala tricoloră nu e unica formație deja calificată la competiția care va începe la finalul lunii noiembrie. România este una dintre cele șase echipe care și-au rezervat locurile la Euro 2024, alături de Spania, Olanda, Suedia, Muntenegru și Franța.

Ediţia din 2024 a Campionatului European va fi prima cu 24 de echipe la start şi va fi găzduită de Austria, Ungaria şi Elveţia, între 28 noiembrie – 15 decembrie. Primele două clasate în grupele preliminare şi patru echipe de pe locul 3 se califică la turneul final, unde şi-au mai asigurat locul din preliminarii Danemarca, Suedia, Olanda, Franţa.

La ultimele două ediţii ale Campionatului European, România s-a clasat pe locul 12, după ce în 2018 era pe locul 4. Cea mai bună performanţă a tricolorelor este medalia de bronz din 2010. Deţinătoarea trofeului este Norvegia.

ARTICOLE PE SUBIECT
Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!