Soluția prin care LPF încearcă să asigure VAR la toate partidele care se vor disputa vineri, în etapa a 30-a a Superligii

LPF Farul Constanta FCSB Superliga Superliga
Ionuț Stoica
Data publicarii: Luni 04 Martie 2024, 15:22
Data actualizarii: Luni 04 Martie 2024, 15:21

În ultima etapă a sezonului regular sunt programate cinci meciuri de la aceeași oră. Dar în România sunt doar trei mașini cu sistemul VAR. În aceste partide participă formații care încă mai pot prinde loc în play-off.

Cinci partide de la aceeași oră, doar trei sisteme VAR

În contextul a cinci meciuri decisive programate vineri, la aceeași oră, în ultima etapă a sezonului regular al Superligii, în care echipele încă pot prinde loc în play-off, Liga Profesionistă de Fotbal (LPF) și deținătorul drepturilor TV, eAD, caută soluții pentru a asigura asistența VAR, având în vedere că în România există doar trei sisteme VAR. O soluție de urgență luată în calcul este închirierea a două mașini VAR din țările vecine, conform gsp.ro.

Mai exact, vineri, 8 martie, de la ora 20:00, aceste partide vor fi în desfășurare:

CFR Cluj – Hermannstadt

Dinamo – UTA

Petrolul – Sepsi

FC Voluntari - „U” Cluj

FC Botoșani – Farul

Soluție pe ultima sută de metri: negocieri pentru încă două mașini VAR

LPF și eAD trebuie să ajungă la un acord în termen de 3 zile pentru închirierea acestor două mașini din țările partenere. În caz contrar, va trebui să decidă asupra priorităților, stabilind care partide vor beneficia de asistența VAR și care vor fi lăsate fără acest sistem.

Situația devine cu atât mai delicată cu cât echipele precum Hermannstadt, UTA, Sepsi, „U” Cluj și Farul încă se luptă pentru un loc în play-off, iar eventuale greșeli de arbitraj în absența VAR pot genera controverse majore. Posibilitatea ca un meci decisiv să rămână fără asistența VAR rămâne deschisă, iar LPF și eAD caută soluții pentru a evita această situație nefericită.

Clasament Superliga

 

 

ARTICOLE PE SUBIECT
Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!