Conference League cfr cluj conference league farul conference league FCSB Conference League Sepsi conference league Superliga

EXCLUSIV Un rival din Superligă e onest: "Toți vom avea de câștigat, dacă echipele noastre ajung în grupele Conference League"

Toate cele patru echipe românești angrenate în turul al doilea preliminar al Conference League au reușit rezultate pozitive. 

SPORT.RO
Data publicarii: Sambata 29 Iulie 2023, 08:10
Data actualizarii: Sambata 29 Iulie 2023, 08:10

A fost o săptămână bună pentru echipele din Superligă în preliminariile Conference League

Farul, FCSB și Sepsi au învins, CFR Cluj a remizat 

FCV Farul Constanța a învins pe FC Urartu Erevan (Armenia / 3-2 / acasă), FCSB s-a impus în manșa tur cu ȚSKA 1948 Sofia (Bulgaria / 1-0 / deplasare), Sepsi OSK a câștigat primul meci cu ȚSKA Sofia (Bulgaria / 2-0 / deplasare), iar CFR Cluj a remizat cu puternica Adana Demirspor (Turcia / 1-1 / acasă). Marius Croitoru, antrenorul lui FC Botoșani, le ține pumnii celor patru reprezentante ale României în cupele europene, pentru că banii infuzați de UEFA pentru calificarea în grupele Conference League ar ține în viață întregul ecosistem fotbalistic din țara noastră.

"E clar că avem echipele cele mai valoroase din campionat angrenate în cupele europene. Pentru mine, vă spun sincer, nu a fost o surpriză ce s-a întâmplat la Farul cu Sheriff, pentru că știam că Farul nu poate da salariile pe care le oferă Sheriff. Sheriff există salariile de 15-20.000 euro pe lună. E și normal ca, la un moment dat, diferența aceea de bani să facă diferența în teren. Prin execuții, prin acțiuni individuale, ceea ce s-a și întâmplat. Nu ca echipă, dar ca individualități, salariile acelea au făcut diferența.

"Banii pe care îi vor câștiga vor intra într-un circuit în care vom beneficia toți"

Sper să se califice în grupe cât mai multe echipe românești. Toate, dacă se poate. Pentru că, până la urmă, și acei bani pe care ei îi vor câștiga sunt ferm convins că vor intra într-un circuit în care vom beneficia toți. Trebuie să considerăm o performanță foarte bună, dacă ajungem în grupele competițiilor europene, nu mai trebuie să visăm la semifinale, la alte lucruri. Este o performanță pentru fotbalul românesc participarea într-o grupă europeană și cred că cea mai la îndemână este Conference League. Pentru că îți oferă un surplus la buget de patru-cinci milioane de euro, ceea ce înseamnă enorm pentru un club din România, pe lângă banii care vin din drepturile TV, sponsorizări, bilete sau transferuri.

Nu poate decât să ne bucure că FCSB, Sepsi și Farul au câștigat, iar CFR Cluj e în cărți pentru calificarea în turul următor. Și vă dați seama că ne dorim din tot sufletul ca ei să se califice. Ca și noi, pe urmă, prin munca noastră, prin ceea ce facem noi de zi cu zi, să beneficiem toți. Pentru că și ei au nevoie de fotbaliști, nu poți să te duci doar afară. Tot la piața internă apelezi, la jucătorii pe care îi cunoști, pe care îi vezi săptămână de săptămână. Și automat că toți vom avea de câștigat dacă și bugetele echipelor din fruntea clasamentului sunt mult mai mari", a declarat Marius Croitoru pentru Sport.ro

Foto - Farul Constanța, Sepsi OSK, FCSB, FC CFR 1907 Cluj (FB)

ARTICOLE PE SUBIECT
Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!