VIDEO Gică Hagi dezvăluie ce transfer a ratat Farul și cere schimbarea unei reguli: "De ce se face asta în România? Pentru ce?"

Gică Hagi a susținut o conferință de presă înaintea duelului Farul Constanța - FC Urartu, din turul 2 preliminar al Conference League, care se joacă joi, de la ora 20:30.

SPORT.RO
Data publicarii: Miercuri 26 Iulie 2023, 17:34
Data actualizarii: Miercuri 26 Iulie 2023, 17:34

La conferința de presă premergătoare jocului contra campioana Armeniei, Hagi a explicat de ce nu și-a putut respecta promisiunea de a face câteva transferuri răsunătoare în această vară, după ce echipa sa a câștigat titlul de campioană.

Gică Hagi: "Nu înțeleg cum în România avem voie doar trei extracomunitari"

"Regele" spune că bugetul nu i-a permis să aducă anumiți jucători, iar în cazul altora s-a lovit de statutul lor de extracomunitari. Hagi l-a dat exemplu pe Joao Paulo (25 de ani), mijlocaș ofensiv din Capul Verde, pe care nu l-a putut transfera din cauza taxelor ridicate pe care Farul ar fi trebuit să le plătească.

În cele din urmă, Joao Paulo a ajuns la Sheriff Tiraspol, echipa care a eliminat-o pe Farul în turul 1 preliminar Champions League.

"Mi-am dorit lucrul ăsta când am terminat campionatul, să luăm jucători foarte, foarte valoroși, dar nu s-a întâmplat nimic. De exemplu, Joao Paulo era jucătorul nostru, cel mai bun jucător de la Sheriff. Și n-am putut să-l iau! Nu puteam, era extracomunitar și mă costa dublu. În afară de salariu mare, trebuia să plătesc 70%. Nu înțeleg cum unii plătesc un impozit, iar alții plătesc 70%. 

Nu înțeleg cum în România avem voie doar trei extracomunitari, iar Sheriff a făcut echipa cu 23 de extracomumitari? Ei de ce pot să facă și noi nu putem? Nu tot oameni sunt și ei? De ce se face asta în România? Pentru ce? Suntm bogați și avem bani mulți să ne batem cu cei din Europa? Unde sunt jucătorii cei mai importanți pentru noi? Extracomuntarii, care cât de cât nu costă atât de mult ca ceilalți. 

Văd că în România se zice prin ziare că luăm jucători din liga a treia. Eu nu aș lua nici din Divizia B din niciun campionat din alea mari. Eu aș lua doar din Divizia A. Să fie extracomuntari, dar să fie în Divizia A. Pentru asta trebuie să ai minim 10.000 - 12.000 pe lună. Noi nu avem", a spus Gică Hagi, la conferința de presă.

Ce transferuri a făcut Farul în această vară

  • Amine Benchaib (25 de ani / mijlocaș ofensiv / Belgia, Maroc / CS Mioveni / liber de contract)
  • Diogo Queiros (24 de ani / fundaș central / Portugalia / FC Famalicao / liber de contract)
  • Marco Borgnino (25 de ani / mijlocaș stânga / Argentina, Italia / Atletico de Rafaela / liber de contract)
  • Rivaldinho (28 de ani / atacant / Brazilia / CSU Craiova / liber de contract)
  • Nicolae Carnat (25 de ani / extremă dreapta / România / CS Mioveni / liber de contract)
  • Damien Dussaut (28 de ani / fundaș dreapta / Martinica, Franța / liber de contract)
  • Fabio Vianna (24 de ani / fundaș stânga / Portugalia / CFC Argeș / liber de contract)
  • Ionuț Vînă (28 de ani / mijlocaș central / România / CSU Craiova / liber de contract)
  • Zorhan Bassong (24 de ani / fundaș stânga / Canada, Belgia / CFC Argeș / liber de contract)
Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!