EXCLUSIV Teoria lui Gigi Becali, făcută praf în direct: "Declarație tembelă, incorectă, mizerabilă și discriminatorie"

SPORT.RO
Data publicarii: Miercuri 23 Februarie 2022, 11:17
Data actualizarii: Miercuri 23 Februarie 2022, 11:23

Gigi Becali a stârnit o mulțime de reacții după ce a declarat că forma scăzută a unor fotbaliști poate fi pusă pe seama vaccinării.

Luni, în direct la Ora Exactă în Sport, patronul de la FCSB a lansat teoria potrivit căreia vaccinul împotriva COVID-19 "le scade puterea" fotbaliștilor, oferindu-i drept exemple pe Claudiu Keșeru și Ciprian Deac.

Grigore Cartianu, mesaj dur pentru Gigi Becali

Pagina de Facebook RO Vaccinare, platforma oficială a Guvernului pentru vaccinarea împotriva COVID-19, a demontat teoria lui Gigi Becali, oferind mai multe exemple din fotbalul internațional sau declarațiile lui Jurgen Klopp ori Pep Guardiola.

Jurnalistul Grigore Cartianu a avut și el o reacție dură referitoare la ultima declarație a lui Gigi Becali, pe care o consideră "tembelă, incorectă, mizerabilă și discriminatorie".

"Suntem în zona balamucului. În primul rând, cine vorbește? Un doctor în microbiologie, în virusologie sau unul care crede că dacă a pupat icoana e imun la orice boală? Atunci pupăm toți icoana. Nu e rău să pupe icoana, e chiar foarte bine să mergem la biserică. Inclusiv biserica spune că e cu ale ei și medicina...

E adevărat ce spune Becali, că ăștia de la Liverpool și Manchester City, dacă nu se vaccinau, câștigau cu 12-0 poate, nu cu 5-0. Doi la mână, Ciprian Deac are 36 de ani și ar trebui să joace ca la 25. Atât de slab e la 35 de ani încât a dat acum golul victoriei, iar în meciul cu FCSB a făcut vreo două goluri. 

Din punctul meu de vedere, dacă aș face un top 10 al declarațiilor tembele și ticăloase ale secolului - nu zic că omul e așa, ci declarațiile... declarația e tembelă, incorectă, mizerabilă și discriminatorie. Adică și dacă foloseai altfel, dacă ziceai că cei vaccinați joacă mai bine decât nevaccinații. Poți spune că ești mai expus la boală, că poți face niște complicații.

Aș vrea să intre domnul Becali în direct pe tema asta. Scoatem săbiile la treaba asta", a spus Grigore Cartianu, la emisiunea Ora Exactă în Sport, de la Pro X.

Ce a spus Gigi Becali

Gigi Becali a declarat că forma lui Keșeru este departe de cea de la începutul sezonului, atunci când i-ar fi transmis lui Mihai Stoica, după golurile marcate de atacant, că ar putea juca la orice echipă din lume, în ciuda faptului că are 35 de ani. Cu toate astea, odată cu trecerea timpului și a punctelor pierdute de echipa sa, finanțatorul s-a răzdândit, nemulțumit de prestațiile șterse ale atacantului. 

Astfel, a decis să îl scoată din lot, iar acum a explicat care crede el că este motivul scăderii sale de formă. Becali pune pe seama vaccinării forma lui Claudiu Keșeru, dar și cea a celor de la CFR Cluj, care are un procent mare de jucători vaccinați în lot. Mai mult, patronul l-a oferit exemplu chiar pe Ciprian Deac, punctând că la jucătorii mai în vârstă este mai sesizabil faptul că nu mai au aceeași energie după vaccinare. 

„Nu am avut nimic cu declarațiile jucătorilor. Keșeru nu a zis nimic care să mă deranjeze. L-am sunat și i-am zis să declare acum.

Eu i-am dat banii, am contract cu el, el fotbalist, eu patron. I-am zis 'Tu nu mai poți la nivelul ăsta. Poți să joci în România, dar nu la FCSB și CFR!'. El a zis că o să-mi arate, dar la altă echipă, la mine nu mai are ce să-mi arate. Nu mai poate la nivelul ăsta, spun ceea ce cred și eu. Nu vreau să-l jignesc. 

După primele trei meciuri am vorbit cu Mihai (n.r. Mihai Stoica, managerul general) și i-am zis că ăsta joacă la orice echipă din lume. E posibil din cauza vaccinului, o să râdeți. Toți cei vaccinați nu mai au putere. Nu vedeți CFR-ul? Parcă erau leșinați. Eu văd și la ai mei care sunt vaccinați. La ăștia mai în vârstă e mai greu, uitați-vă și la Deac. Nu mai e vijelie. A dat gol că l-a băgat pe Goge, care a pierdut mingea le mijlocul terenului”, a declarat Gigi Becali la PRO X. 

Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!